fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

23jan2016

Hidden Charms + Soviet Grass

Buy tickets
Lichting

Start 21:00 uur • Door: 9,50 • Presale: 9,50 (incl) Buy tickets

ism Effenaar, zomerse 60’s tunes van charmante jonge Britten

Lichting is de nieuwe programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Vanavond: Hidden Charms. Het klinkt alsof deze bandleden zijn opgegroeid in de 60’s op een strak dieet van Shocking Blue, The Rolling Stones, Ennio Morricone en Van Morrison, daarna in een tijdmachine zijn gestapt en muziek zijn gaan maken in 2016.

 

Hidden Charms

De mannen van Hidden Charms zijn misschien charmant, maar ze zijn zeker zo getalenteerd! Hun songs luisteren weg, zoals een aangename zomeravond voorbijgaat; ze smaken naar meer, meer en meer. Voorlopig moeten we het qua releases doen met hun laatste dubbel single: ‘Long Way Down’ en ‘Dreaming of Another Girl’. Maar vanavond zullen de Londenaren toch echt met meer van die heerlijke liedjes op de proppen komen in de Altstadt, waar ze afgelopen zomer trouwens ook ’stiekem’ al stonden, vlak voor hun doorbraak in hun thuisland.

Soviet Grass

Rock zoals rock bedoeld is; dat is Soviet Grass. Je zou op basis van hun muziek denken dat deze mannen uit het zuiden van de States komen, maar niets is minder waar, ze komen namelijk gewoon uit het knusse Brugge. Soviet Grass maakt heerlijke en vooral smerige blues rock in het straatje van grote internationale acts zoals The Black Keys en Seasick Steve. Lekker!

Meer Lichting:

Vök uit IJsland maakt dromerige indie elektro pop. Het mixt weemoedige elektronica en melodieuze zang met saxofoon en gitaar. Denk aan het hypnotische van The xx met de sensualiteit van The Knife en Poliça’s overdubbing.
11 maart 2016. Klik hier voor meer info.

De puntige rocksongs van Taymir hebben een heerlijk Brits randje en worden steeds sterker. Fans van Miles Kane en Artic Monkeys kunnen maar beter even de agenda checken, want 19 maart worden er biertjes gedronken in Altstadt!
19 maart 2016. Klik hier voor meer info.