fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

19mrt2016

Taymir + The Elementary Penguins

Buy tickets
Lichting

Start 21:00 uur • Door: 9,- • Presale: 9,- Buy tickets

indiepop met rauw randje zoals Arctic Monkeys en The Strokes

Lichting is de nieuwe programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Taymir

Vanavond speelt Taymir hun puntige rocksongs, met een heerlijk Brits randje, die steeds sterker worden. Fans van Miles Kane en Artic Monkeys kunnen maar beter even de agenda checken, want vandaag worden er biertjes gedronken in Altstadt!

Vlak nadat twee jaar geleden de debuutsingle ‘Aaaaah’ werd gereleased gaat het hard met de jongens van Taymir. Eind 2013 brengen ze hun debuutalbum ‘Phosphene’ uit; door de muziekpers omschreven als ‘het geluid van 2014.’ De mannen knallen strakke sets op prestigieuze festivals als Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en het London Calling festival. En nu is Taymir terug. Met hun nieuwe single ‘Sometime’ op zak toeren ze dit voorjaar langs de kleine zalen in Nederland om iedereen weer compleet uit zijn dak te laten gaan. Vanavond rocken ze Altstadt!

The Elementary Penguins

Toen The Elementary Penguins het nummer Magic uitbracht, was het meteen raak. De single werd opgepikt door 3FM en werd in Nederland en België onderdeel van de commercial van Basic Fit… Om maar even aan te geven hoe energiek de muziek van deze Amsterdammers is!

Het was het begin van een periode vol hoogtepunten. Zo werd The Elementary Penguins door Spotify geselecteerd voor Spotlight On 2015, was de band te gast bij alle bekende radioprogramma’s en De Wereld Draait Door, deed de groep een uitgebreide clubtournee door Nederland, ontving een nominatie voor een 3FM Award in de categorie Best Alternative en was afgelopen zomer op veel festivals te zien waaronder Parkpop.

Op 12 februari 2016 bracht de formatie een nieuwe EP uit, Wild Fever. Eind van dit jaar zal ook hun tweede album verschijnen.

Meer Lichting:

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt?
Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!