fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

11mrt2016

Vök + CUT_

Buy tickets
Lichting

Start 20:30 uur • Door: 9,- • Presale: 9,- Buy tickets

dromerige electropop uit IJsland á la The XX en The Knife

Lichting is de nieuwe programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Vanavond Vök. Na Sigur Rós en Of Monsters And Men is er weer een nieuwe sensatie uit IJsland: Vök. De band maakt dromerige indie elektro pop. Het mixt weemoedige elektronica en melodieuze zang met saxofoon en gitaar. Denk aan het hypnotische van The xx met de sensualiteit van The Knife en Poliça’s overdubbing.

Vök

In Nederland gaf Vök al uitstekende optredens op Incubate en Eurosonic Noorderslag.

CUT_

Sebastiaan Dutilh en Belle Doron, oftewel CUT_,  krijgen van het Conservatorium van Amsterdam de opdracht een nummer te coveren. Het electropop duo kiest uiteindelijk voor Stromae’s ‘Papaoutai’ en dat blijkt geen slechte keuze; de cover wordt namelijk een ware YouTubehit met een optreden op bijvoorbeeld Lowlands tot gevolg. CUT_ combineert dreampop met triphop en bass music in de lijn van acts zoals Massive Attack en Mount Kimbie.

Meer Lichting:

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt?
Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!