fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

12mrt2016

Silent War + Shakespeare

zaterdagavond live

Start 21:00 uur • Free entrance

finalist Popprijs Amsterdam + klinkt als Smashing Pumpkins en Daughter

Tijdens de Zaterdagavond Live geniet je gratis van jonge talentvolle bands. Onze programmeurs selecteren acts waar je zeer waarschijnlijk veel meer van gaat horen. Zo hebben hier The Brahms, Indian Askin, The Great Communicators en Lakshmi al eens gestaan.
Vanavond zie je Silent War.

Silent War

In 2014 bereikte de vierkoppige indie / alternative band, Silent War, de finale van de Amsterdamse Popprijs en speelde hierdoor al in poptempels als Paradiso en de Melkweg. De eerste demo Fingers Crossed is gedraaid op veel Nederlandse alternatieve radiostations en stond zelfs op nummer 6 van het IndieXL jaaroverzicht.

Silent War heeft in september 2015 hun titelloze debuut-EP uitgebracht in een uitverkochte Gebr. de Nobel. De single Crawl wordt goed opgepikt door de alternatieve radiostations en is o.a. ook gedraaid op 3FM.
De band werd onlangs geselecteerd voor HBA on Tour en speelt de komende periode door het hele land. Ondertussen werkt Silent War aan hun tweede EP.

Shakespeare

De vijfmans formatie Shakespeare laat zich hoorbaar beïnvloeden door o.a. Radiohead, Smashing Pumpkins en Daughter. De band heeft een geheel eigen geluid door de unieke zang en soms eigenzinnige composities.

De alternative art rock band ontstond in de nazomer van 2014 met 4 muzikanten die een enorme drang hadden om goede muziek te maken. Al snel kwam zangeres Miekie Capello bij de band.  Daarop volgde de eerste single ‘I Never Thought I’d Say This But..(Ocean)’ en later de eerste EP ‘La Vita – Mortem’.
Dat belooft heel wat!