fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

18sep2016

Wintersleep + Midas

Buy tickets
Lichting

Start 20:30 uur • Door: 10,- • Presale: 11,50 (incl) Buy tickets

Canadese indieband komt terug na nieuwe album 'The Great Detachment'

Lichting is de nieuwe programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Vanavond zie je Wintersleep, de Canadese indieband die met een nieuw album weer helemaal terug is. Reden genoeg voor de vier heren om de oceaan weer over te steken. Daar moet je als liefhebber van Spoon, Wolf Parade, Death Cab for Cutie en Band of Horses zeker bij zijn.

Wintersleep

Na de tour rond ‘Hello Hum’, het vijfde album dat de band uit Halifax in 2012 uitbracht, nam Wintersleep een flinke pauze om veel nieuw materiaal te schrijven. ‘The Great Detachment’ is een atmosferisch rock album geworden dat teruggrijpt naar de sound van ouder werk als ‘Weigthy Ghost’. ‘Amerika’ is al als single gereleased en stond zes weken op 1 in Canada.

Midas

Zanger, songwriter, begenadigd gitarist. Dat is Midas. Om in de juiste mindset te vinden om zijn nieuwe album te schrijven, woonde hij in Barcelona en Zuid-Spanje en trok vorig jaar voor een tijdje door Amerika om er te schrijven en op te nemen. Nu komt de zoektocht naar het juiste gevoel eindelijk samen; grote liedjes, kleine liedjes, zijn eigen stijl.

Dit noemt hij alternatieve pop/folk, 3voor12 vult nog aan: ‘met een rafelrandje’. Zijn invloeden lopen uiteen van oudjes als Neil Young, Steely Dan, Supertramp en Pink Floyd tot nieuwere namen als Valerie June en Fleet Foxes. Iedereen kan straks genieten als zijn liedjes verschijnen op zijn debuutalbum, wat in het najaar van 2016 uitkomt!

Meer Lichting:

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt?
Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

König Geluidstechniek

Lichting shows worden mede mogelijk gemaakt door König Geluidstechniek.
Dat hoor je, dat beleef je!