fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

17sep2016

Waking Skies + Cold Fuse

Nieuwe Namen

Start 21:00 uur • Free entrance

frisse poprock van 3FM's huisband

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Onze programmeurs selecteren alleen die acts waar je ongetwijfeld meer van gaat horen!taan.
Vanavond zie je Waking Skies + Cold Fuse.

Waking Skies

Waking Skies speelt frisse poprock nummers met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger. In krachtige songs wordt expressie en muzikaliteit gekoppeld aan ambitie en ervaring.
De vier muzikanten leerden elkaar kennen bij Frank van der Lende in de nachtelijke radioshow op 3FM. Als ‘De Band van Van der Lende’ vormden ze een jaar lang zijn vaste ‘huisband’. Na Franks verhuizing naar de radiomiddag besluit het viertal zelfstandig door te gaan.
In december 2015 wordt eerste, goed ontvangen, single & video “Sleepless Nights” uitgebracht. Vlak daarna staat Waking Skies in de finale van prestigieuze bandwedstrijd Nu of Nooit. De nieuwe single “Astronauts” kwam afgelopen april uit.

Cold Fuse

In december 2013 werd de Tilburgse rockband Cold Fuse gevormd, een groep die inspiratie haalt uit bands als Foo Fighters, Pearl Jam en Biffy Clyro. Zij proberen zich te onderscheiden door melodieuze, gelaagde partijen en karakteristieke zang in een popliedje te gieten. Het wat zwaardere en meer experimentele werk wordt zeker niet geschuwd. De kracht van de songs wordt echter nooit uit het oog verloren. Kenmerkend voor de sound van Cold Fuse zijn de archetypisch donkere stem van zanger Daan, de eigenzinnige gitaarpartijen en de solide ritmesectie.