fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

13mei2018

Garnet Silk Jr. & The Redemption Band

Buy tickets
Sundance Rhythms of Reggae

Start 15:00 uur • Door: 5,- • Presale: 5,- Buy tickets

real reggae- & dub vibes!

Garnet Smith Jr. is in 1995 geboren als zoon en naamgenoot van de legendarische reggae-artiest Garnet Silk. Zijn muzikale stijl wordt sterk beïnvloed door zijn vader, maar ook door andere reggae-artiesten zoals Damian Marley, Jah Cure en I-Wayne. Maar ook de King of Pop zelf, Michael Jackson. Ze hebben allemaal de oren van deze veelbelovende artiest gevangen en dragen zo bij aan zijn geluid. Het resultaat is een fusie van reggae, roots, hiphop en R&B.

Locaties: Altstadt Eindhoven en café de Bakkerij.
(op het Stratumseind)

Garnet Silk Jr.

Op zijn 13de neemt Garnet Silk Jr. in de studio van Lloyd ‘Pecus’ Anderson al zijn eerste nummer op, ‘Jah A Guide’. Door de jaren heen toont hij zich steeds meer de doorgewinterde zanger en songwriter. Zijn teksten tonen intelligentie, humor en charme. Hij deelt daarin zijn dromen en zijn levenservaringen.

The Redemption Band

Garnet Jr. wordt begeleid door The Redemption Band. Deze backing heeft door de jaren heen wereldwijd artiesten begeleid. Eek A Mouse, Morgan Heritage, Kymani Marley, Culture, Kenyatta Hill, Wayne Wonder, Taj Weekes… allemaal hebben ze weleens The Redemption Band naast zich gehad.
De formatie bestaat uit oprichter Bunn Riley (bass), Freddy Poncin (drums), Darin Guermonprez (keys), Ifie Bopro (guitar), Luna Lciousz (backing vocals).

Masego Soundsystem

Ook al bevestigd is Masego Soundsystem. Masego betekent ‘gezegend’ in het Tswana, een Bantoetaal uit Botswana. Gezegend voelt deze formatie zich vooral met Jah-muziek. Maar vooral is Masego gezegend met hun 6-scoops soundsystem die deze Rotterdammers eigenhandig hebben gebouwd. Bloed, zweet en happiness dus!

Meer Sundance Rhythms of Reggae

Deze show is onderdeel van Sundance Rhythms of Reggae, de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met Reggae Sundance, café De Bakkerij en andere (concert-) locaties in Eindhoven. Eens per kwartaal zorgt Sundance Rhythms of Reggae voor de nodige irie vibes in het hart van onze Lichtstad.

Voor alle Sundance Rhythms of Reggae, klik hier!