fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

17nov2016

Rock City Afterparty

Start 20:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases mét ex-leerlingen Iris Penning, Tsar Bompa en Evora

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond. Wat dacht je van Iris PenningTsar Bompa en Evora

Iris Penning

Poëtische pop, zo zou je de muziek van Penning kunnen omschrijven.
In haar eentje vormt ze harmonieën met zichzelf (met hulp van haar loopstation). Met haar Nederlandstalige teksten is ze misschien nog wel meer een dichter dan een muzikant. Iris speelde in het voorprogramma van onder meer Spinvis, Janne Schra en De Dijk. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde.

Tsar Bompa

Sinds een jaar en wat dagen wordt een schilderachtig en rustiek dorpje, al liggende onder de rook van Eindhoven, wekelijks geteisterd door een vierkoppig monster genaamd TSAR BOMPA. Dit ongure, doch romantisch aandoende kwartet brengt haatdragende ballades met pompende disco ondertoon. Leuke verhalen daar gelaten; TSAR BOMPA staat voor hard, ruw, catchy, noisy, dansbaar, schreinend en anti-climax.

Evora

Post punk revival krijgt een nieuwe draai. Met invloeden van o.a. Sonic Youth, Daughter, Pixies en The Smashing Pumpkins. Blend dat met veel trippy geluiden en een rauwe rand… neemt Evora je mee

Hoe komt Rock City Afterparty tot stand?

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.