fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

19apr2018

Rock City Afterparty

Start 20:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases én ex-leerlingen

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door docent Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases van het Rock City Institute. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond.

Line-up: NOWA, Mannerism

NOWA

NOWA is een tweekoppige elektronische rriphop en R&B band. Met onder andere invloeden van Chet Faker, Sevdaliza en James Blake treedt NOWA graag op een neemt mensen mee in een verhaal en een ervaring. De combinatie van snijdende synthesizers en elektronische drums staan haaks op de warme zanglijnen. De band vertelt een verhaal en wil hierbij de luisteraar aan het denken zetten.

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.