fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

09dec2017

Max Meser + PEER

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 10,- (incl) Buy tickets

goed ouderwets óf ouderwets goed?

Goed ouderwets óf ouderwets goed? Het is feitelijk allebei van toepassing op ‘Pictures’, het tweede album van Max Meser. Goed ouderwets wijst naar Mesers inspiratie, die overduidelijk bij de sixties pop ligt. Ouderwets goed doelt op de hoge kwaliteit van deze plaat. Alles is beter in vergelijking met zijn debuut ‘Change’ uit 2016: de liedjes, de band, de sound, de productie. Dat laatste onderdeel lag in handen van Andy Crofts van de Britse band The Moons, tevens bassist in de band van Paul Weller.

Max Meser

Snel gedaan by the way: tussen het uitkomen van de oude en het opnemen van de nieuwe plaat lag nog geen jaar. “We speelden al songs van de nieuwe plaat tijdens de tour van de vorige,” zegt Meser. “Wat we ons daarvan herinneren, is dat er ineens een keyboard op het podium stond. Dat was nog niet eerder gebeurd. Tot dat moment was het louter gitaren en drums.” Een eerste beluistering van ‘Pictures’ (uit in september 2017) werpt direct de vraag op, of sommige liedjes wellicht op de piano zijn geschreven. Dat geldt inderdaad voor drie tracks: Love, She en Broomstick Man. Het instrument was als een nieuwe liefde voor Meser. Dat, en veel meer, gaan we zeker terughoren 09 december. Dat wordt genieten dus!

Foto: Lucienne van Keulen

PEER

PEER is een van de meest geboekte band van Popronde 2017! De fomatie speelt energieke en springerige indie-rock met catchy refreinen. De jonge band werd al geboekt door grote festivals als Vestrock en Concert at Sea, en stond in zalen als Paradiso en Tivoli. Ze bleven niet onopgemerkt bij radio 3FM, Pinguin radio en IndieXL. Na 4 eerder uitgebrachte goedlopende singles verscheen in april hun langverwachte debuut EP.