fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

15mei2019

Herman Brood Academie

Start 20:00 uur • Free entrance

showcase van afstuderende bands

De Herman Brood Academie on Tour is een springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie. Vanavond zie je de showcase van de beste bands van de Herman Brood Academie. Dit is een unieke kans om het huidige talent van Nederland te zien. Bands als Rondé, 45ACIDBABIES, Love Couple, Yip Roc en Mister & Mississippi zijn al eerder mee geweest op tour.

Line up:
– The Depression Club
– GUYY
– Banji

The Depression Club

Hard, groots, meeslepend en alles verwoestend, ‘like lumbering giants in a shameful parade’, zoals Josh Homme ooit zong. Zo valt The Depression Club het best te omschrijven. Een op de HBA gevormde formatie met gitaar-gedreven songs ala Queens of The Stone Age. Gehuld in versleten pakken brengen zij hun moderne rock met een melancholisch randje ten gehore, gevuld met beukende riffs, bombastische zang en eigenwijze arrangementen. Een theatrale live-show met gevoel voor drama, gebracht door 4 weemoedige zielen die volledig opleven en alles geven vanaf de eerste noot.

GUYY

De naam van deze jonge band uit Haarlem wordt Frans uitgesproken {ie} met een G klank die overeenkomt met de G van Guinness. GUYY is ontstaan uit liefde voor eighties sounds, disco-vibes en grove hiphop beats. De band is niet bang om af en toe intens groovy en catchy hooks te gebruiken om je vervolgens keihard voor je bek te slaan met goor synthesizer geweld en vieze beats.

Banji

Een nieuwe band uit Utrecht, met een nieuw geluid. Banji maakt zonder compromis te sluiten de muziek die ze voelen: unieke alternatieve pop met elektronische, hiphop en R&B invloeden zoals je die nooit eerder hebt gehoord! De jongens van Banji hebben elkaar leren kennen op de Herman Brood Academie en hebben al op grote podia mogen staan, van Noorderslag tot aan Sziget. Een jaar geleden besloten de jongens zich volledig op dit project te focussen met nieuw materiaal en een nieuwe naam is dit een van de eerste shows die ze met z’n vieren doen!