fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

15jan2016

Hallo Venray

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 10,00 Buy tickets

na 10 jaar is Vegetables & Fruit dé Nederrock-klassieker

Vegetables & Fruit was het eerste album dat Excelsior Recordings mocht uitbrengen van Hallo Venray. We gaan terug naar het jaar 2005. Het was dé plaat waarop Hallo Venray als trio z’n definitieve vorm vond. Een album uit de buitencategorie, zo bleek.
Letterlijk en figuurlijk: het album was zo goed en uniek dat ie door pers noch publiek groots werd onthaald. God mag weten wat er toen wel hip was, Hallo Venray was het zeker niet!
Nu, tien jaar later, geldt Vegetables & Fruit als dé Nederrock-klassieker.
Voor XLCR reden om het album een mooie heruitgave te geven. Op vinyl, ook voor het eerst. En de band, die gelukkig nog steeds bestaat uit Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers, gaat dit jaar de baan op om het album integraal te spelen.

The Tubs

In het voorprogramma staat The Tubs. Dit Belgische trio omschrijft zichzelf als zelfhulpboek in de vorm van melodische popliedjes over medicatie en zwemmen. Muzikaal doet het denken aan Neil Young, Dead Moon en zondagmiddag. Catchy melodieën, falsetto’s en sterke teksten zorgden ervoor dat deze band hun eerste US release onder Gnar Tapes/Burger Records al in de pocket heeft met “Birds Don’t Sink’’.