fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

02mrt2018

Zitakula + Thaïti + Discos Horizontes

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,- • Presale: 10,25 Buy tickets

opzwepende afrofunk en veel meer

Zitakula is een opzwepend afrofunk-collectief van 1 vrouw en 7 mannen. Met de Brussels-Congolese zangeres Sandy Miessi Bakomi aan het front houdt de muziek van dit octet het midden tussen authentieke afrobeat, snoeiharde funk en dampende psychedelische soul. In drie talen begeleid gaan we op wereldreis. Op een schuddend bed van blazers, drums, percussie, bas, gitaar, orgels en synths trekken we vanuit Amsterdam naar Nigeria, Ethiopië en Congo om vervolgens de oversteek te maken naar Brazilië en de Caraïben. Ook de moerassen en woestijnen van de Verenigde Staten doen we aan. Ga je mee?

Zitakula

Na optredens op o.a. Zwarte Cross, Oerol, Noorderslag en Wicked Jazz Sounds Festival presenteerde Zitakula in 2017 het debuutalbum ‘Oasis’ met een uitverkochte show in Paradiso.  De plaat is geproduceerd en gemixt door Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Re:freshed Orchestra, Zuco 103) en gemasterd door Steve Berson (Sharon Jones & the Dap-Kings, The Budos Band).

Thaïti

Rete dansbare worldbeat met invloeden uit de R&B en 80’s disco. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks weet Thaïti overal een ‘gran-fiesta’ achter te laten! Eind 2017 verscheen de eerste single ‘Habana’. In 2018 zal de eerste EP van Thaïti de wereld intreden.

Discos Horizontes

Deze avond wordt omlijst door de DJ’s van Discos Horizontes, hermanos, deejays en obsessieve platenboeven. Het collectief werd geboren in Horizonte Del Mar, Centraal Chili, terwijl er gebouwd werd aan een zelfvoorzienende plek in de natuur. Die Latijns-Amerikaanse roots zijn kenmerkend voor het exotische, schurende geluid van de Horizontes crew. Dit geluid beslaat niet alleen obscuur vinyl uit Zuid-Amerika, maar ook krakende opnames uit Afrika, Azië en de Cariben. Psychedelisch, tropisch, polyritmisch en funky zijn daarbij de steekwoorden. Inmiddels hebben ze dat geluid verspreid van Lowlands tot Down The Rabbit Hole, tot op hun eigen intieme feestjes in thuishaven Eindhoven.