fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

10jun2017

Zimmerman + Dan Hair

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 13,50 • Presale: 11,50 (incl) Buy tickets

bassist van Balthazar komt met melodieuze indie pop

De bassist van Balthazar tourt, net als de andere bandleden van de pauzerende indieband, met een eigen project. Simon Casier zette eind 2016 Zimmerman op. Het debuut album van Zimmerman (de echte naam van Bob Dylan) is energiek en melancholisch tegelijk. ‘The Afterglow’ staat bol van contrastrijke melodieuze riffs en rake lyrics die doen denken aan The Strokes, The White Stripes, John Frusciante en Eels.

Zimmerman

Waar bassisten de reputatie hebben als ‘de stille van de band’ is het cliché ‘stille wateren, diepe gronden’ hier meer van toepassing. Casier heeft de hele plaat zelf geschreven, ingespeeld en geproduceerd. En dat alles in een periode dat zijn vorige relatie eindigend was en zijn huidige beginnend. Tijdens de live-optredens wordt Casier vergezeld door Laurens Billiet en Senne Guns.

Dan Hair

Support act Dan Hair is een eenmansproject met een verhaal. Hij zingt en schrijft de liedjes, maar is niet je alledaagse singer-songwriter. Hij is eerder een zorgvuldige knutselaar, een kluizenaar, opererend vanuit zijn tot studio verbouwde rommelhok in het vervallen kantoorpand waar hij woont. Bij voorkeur in de donkerste uren, wanneer de rest van de wereld al lang en breed ligt te slapen. Dan wisselen onmacht, vuur en twijfel elkaar af in het gevecht dat hij net als meer twintigers voert met de grenzeloze wereld waarin we leven.