fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

01mei2016

The Ricochets + Sunday Kids

Buy tickets

Start 17:00 uur • Door: 17,50 • Presale: 15,- Buy tickets

liefhebbers van Demented Are Go, Frantic Flintstones en Guana Batz

The Ricochets behoort tot de eerste golf van de Psychobilly scene. Bands creëerden die sound door rockabilly te mengen met de intensiteit van punk en rock. Zowel de drummer als de bassist speelden later in The Guana Batz, The Meteors en The Highliners.

Of The Ricochets daadwerkelijk de allereerste Psychobilly band was, is de vraag. Maar ze waren zeker voorlopers in de Engels Psycho scène!

The Ricochets is fantastische power-rockabilly-band wanneer je de invloeden van alle grote rockabilly bands vóór hen vergelijkt. Maar, met de toegevoegde woede en intensiteit van een lekkere punk rock band.

De muziek is aanstekelijk met veel pakkende riffs en een geweldige ritmesectie met een pakkende beat.

Voor liefhebbers van Demented Are Go, Frantic Flintstones en Guana Batz!

Sunday Kids

Een gezamenlijke voorliefde voor ongepolijste muziek die recht uit het hart wordt gespeeld, dat is wat deze nuchtere Amsterdammers bindt. Denk bijvoorbeeld aan: Brian Jonestown Massacre, Kings of Leon, The Velvet Underground en Black Rebel Motorcycle Club;. Sunday Kids steekt haar liefde voor Amerikaanse roots rock dan ook niet onder stoelen of banken. Tegelijkertijd is de band ook absoluut niet bang om deze in een fris daglicht te zetten. Regelmatig flirten de dirty rockers er behoorlijk op los met psychedelische garage. Daarom noemen ze hun sound Southern psych rock.