fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

30mrt2019

The Naked Sweat Drips + Cirrus Minor

Nieuwe Namen

Start 21:00 uur • Free entrance

van intense psychedelische klanken naar brullende stonerrock

The Naked Sweat Drips combineert intense psychedelische klanken met aangrijpende teksten. Dit vijftal staat voor een stel brullende gitaren en bas, ultra dynamisch drumwerk en opzwepende zang. Deze vijfdelige versie levert een psycho-grunge die doet denken aan David Bowie, Nick Cave & The Bad Seeds, Kyuss en Pink Floyd, gespeeld met spierkracht en meedogenloze energie.

The Naked Sweat Drips

In 2017 brengt The Naked Sweat Drips zijn debuutalbum Psycho Sister uit via Butler Records (o.m. Lamb, Ten Years After, Claw Boys Claw, Anneke Van Giersbergen, Donnerwetter). Op het album, bestaande uit tien songs, zoekt de band zowel tekstueel als muzikaal de dunne grens op tussen waanzin en wat sociaal acceptabel is. Kortom: welk effect heeft waanzin op jezelf en je omgeving, hoe diep kun je in de wereld van waanzin duiken en wat blijft er over als alle grenzen vervaagd zijn?

Na een succesvolle release, een clubtour en festivals in 2017, slaat in 2018 het noodlot toe. De originele gitarist van The Naked Sweat Drips, Kristian Strik, sterft op 27 mei 2018 op 24-jarige leeftijd nadat hij voor de derde keer werd gediagnosticeerd met een hersentumor. In maart 2018 nam de band zijn laatste album op met Strik op synthesizer. In april 2019 wordt dit album uitgebracht.

Na het overlijden van Kristian ruilde Luc Jeuken (orgel) The Naked Sweat Drips in voor zijn eigen shoegaze / hardcore band To Adelaide. In oktober 2018 sluit gitarist Tjeu Raaijmakers zich aan bij The Naked Sweat Drips en gaat de band verder als vijftal.

Cirrus Minor

Cirrus Minor is een Nederlandse alternatieve stonerrock band uit Groningen. De band is begonnen in juli 2017 en speelde haar eerste show in februari 2018. Inmiddels zijn ze winnaar van de POPgroningen Talent Award 2018 en zal de band deze zomer te zien zijn op verschillende festivals in (Noord-)Nederland.

Cirrus Minor bracht in februari 2018 hun “giftige eerste single”, inclusief videoclip; Poison via Never Mind the Hype uit. Daarop volgde een zeven nummers tellende EP die zij via Pinguin Radio uitbrachten. De EP wordt vergezeld door een videoclip bij de song Eyes on the Prize.In de finale van de POPgroningen Talent Award wist Cirrus Minor de scouts (jury) te overtuigen met een show die “stond als een huis”, “goed samenspel” en “diversiteit in hun nummers”. De band nam dan ook de prijs mee naar huis omdat ze “klaar zijn om het Nederlandse muziekland-schap in te gaan”

Nieuwe Namen

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Acts waar je ongetwijfeld meer van gaat horen! Van rock tot electro, van pop tot songwriter.
Check hier alle Nieuwe Namen