fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

22jul2016

The Mee Kats + Big Rick

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 7,50 • Presale: 5,50 Buy tickets

Pre-Party van de Rock ‘n’ Roll Meeting 2016

Net als vorig jaar worden de biertjes in Altstadt gedronken tijdens de enige echte pre-party van de Rock ‘n’ Roll Meeting Eindhoven.
Dat betekent niet alleen een goudgele rakker in de hand. Je komt vooral voor de vet lange live show van een van de acts van het festival, voorafgegaan door een support act van formaat:

The Mee Kats

Op het hoofdmenu staat het Engelse trio The Mee Kats. Deze drie spelen rock ’n’ roll en rockabilly alsof ze zo uit de 50’s komen rollen. En dat was precies wat de geroutineerde drummer Colin Mee voor ogen had toen hij in 2010 The Mee Kats oprichtte. Colin zou je kunnen kennen van The Sure Shots en The Skip Rats.
Mandy Mee is haar carrière begonnen in de hilbilly band The Smokey Mountain Boys. Dat die laatste formatie zich ‘boys’ noemden is op zijn minst opvallend te noemen aangezien Mandy Mee natuurlijk een van de weinige vrouwen is die contrabas speelt. En hoe?!
Samen met gitarist Tim Bloomer is het trio The Mee Kats er eentje uit duizenden. Alleen als je deze formatie live ziet spelen weet je wat bedoeld wordt met zuivere 50’s rock ‘n’ roll en rockabilly.

Big Rick

Support act deze avond is Big Rick. De vier bandleden rond Big Rick hebben verschillende muzikale achtergronden. Als ze samen spelen is duidelijk dat ook zij het niet kunnen weerstaan zich te laten inspireren door vroegere 50’s. Samen met wat hedendaagse neo-rockabilly mixen ze een gevarieerd geheel met veel enthousiasme en uitstraling naar het publiek toe!