fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

10nov2017

The Dubbeez + Boomshakalak Soundsystem & more

Buy tickets
Sundance Rhythms of Reggae

Start 20:00 uur • Door: 5,- • Presale: 5,- (incl) Buy tickets

roots- en dubreggae met overtuigende 2017-reboot

Dit voorjaar hebben de The Dubbeez hun debuutplaat opgenomen in de Tuff Gong Studio (Bob Marley!) te  Kingston, Jamaica. Deze jonge reggaeformatie bewijst daarmee dat goede reggae tijdloos is. Het ‘septet’ weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2017 te geven. Reggaesongs met een vintage feel!

The Dubbeez

Op Jamaica hebben de youngsters van The Dubbeez grote indruk gemaakt op de lokale scene. Het beste van de klassieke reggae wordt vertaald naar het hier en nu en daarbij wordt triomfantelijk aangetoond dat reggae een universele aantrekkingskracht heeft.

Toen The Dubbeez vorig jaar in Amsterdam mocht openen voor Alpha Blondy kreeg het jonge zevental ook met gemak de grote zaal van Paradiso aan het dansen. Met hun aanstekelijke energie, gloedvolle vocalen en goed doordachte songs mag The Dubbeez nu al gelden als een grote belofte, die ook buiten de wereld van reggaeliefhebbers de muziekliefhebbers heeft weten te overtuigen.

Boomshakalak Soundsystem

Boomshakalak Soundsystem floreert als een organisch DJ-collectief met in de kern Jimmy Spliff, King Chubby, Irie Badeo, DJ Gozert, Dawn Panty, DJ Durian en Keizer Skarel. De, van oorsprong Brabantse, heren en dame zijn uitgegroeid tot connaisseurs op het gebied van dancehall, toasters, (skinhead) reggae, calypso en dub (-step). Dit brengen ze het liefst ten gehore in het trouwe gezelschap van een bonte verzameling muzikale vrienden.

Food Bass Shelter

Food Bass Shelter (de basisbehoeften in het leven) is een reggae soundsystem uit Den Haag, opgericht in 2012 door Iskander, Serge en Peter. Deze heren delen de liefde voor de kwaliteit van vinyl en kiezen voor een grote variëteit. Van roots tot stepper en zeker ook enkele dubplate producties; zolang de boodschap maar duidelijk is en het geluid onderscheidend.
“Sufferation and oppression, with a heavyweight-positive vibe!”

Sundance Rhythms of Reggae

Deze show is onderdeel van Sundance Rhythms of Reggae, de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met Reggae Sundance, café De Bakkerij en andere (concert-) locaties in Eindhoven. Eens per kwartaal zorgt Sundance Rhythms of Reggae voor de nodige irie vibes in het hart van onze Lichtstad.
Klik hier voor meer Sundance Rhythms of Reggae