fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

12mei2017

Steffen Morrison + The Moods

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 9,- • Presale: 7,50 (incl) Buy tickets

het oude soulgeluid komt weer tot leven

Met zijn veelkleurige, soms rauwe stemgebruik, wekt Steffen Morrison het oude soul-geluid weer tot leven en geeft het een opwindende eigen draai.  Na enkele jaren in Los Angeles is Steffen neergestreken in hartje Amsterdam. Hij groeide op in Suriname met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. Maar ook de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed hebben zijn stijl beïnvloed. 

Steffen Morrison

Steffen heeft met zijn ‘The Band Of Brothers’ onder meer voorprogramma’s verzorgd voor internationale artiesten als Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq. Dit jaar sloot hij op Noorderslag met een spetterende show af in de Soul & Jazz zaal in de Oosterpoort. Kort daarvoor verscheen All For You als nieuwe single, een compositie van John Newman en Martin Brammer. Martin Brammer kennen we onder meer van de hits die hij schreef voor Tina Turner, James Morrison, Sheena Easton en John Newman. Newman op zijn beurt had wereldwijd succes met het door hem geschreven Blame, dat hij samen met DJ/producer Calvin Harris opnam.

The Moods

Wat is er mooier dan een gitaar? Drie gitaren! Voeg daar twee zangers, een hammond, een inventieve ritmesectie en bakken meerstemmigheid aan toe en je hebt de ingrediënten die van The Moods een van de betere roots-rockbands maakt van zuidelijk Nederland. Mét een vet soul geluid bovendien!
The Moods is nog jong, geboortejaar 2015, maar wat de band mist aan ervaring maakt ze ruimschoots goed met overtuiging, spelplezier en goede smaak!