fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

12aug2018

Soundsystem Edition

Buy tickets
Sundance Rhythms of Reggae

Start 15:00 uur • Door: 5,- • Presale: 5,- Buy tickets

real reggae- & dub vibes!

Deze zomereditie van Sundance Rhythms of Reggae staat in het teken van de soundsystems. We hebben een aantal bombastische formaties naar Eindhoven gehaald. Het is dé echte dub en reggae die vandaag heerlijk diep je hart in dreunt. Bukkha (VS), Dubbing Sun Soundsystem (Oostenrijk), Covenant Soundsystem en Krackfree Soundsystem zijn in ieder geval van de partij!

Locaties: Altstadt Eindhoven en café de Bakkerij.
(op het Stratumseind)

Bukkha

Bukkha, geboren als Evert Cristoff in Lafayette – Louisiana, is inmiddels een wereldburger. Hij woont in Spanje en is tegelijkertijd de vertegenwoordiger de zonnige Gulfcoast-dub. In zijn eerste jaar als dub-producer kwam hij al bij het gerenommeerde Dubbed Out label terecht. Hij werkte onder andere voor Roommate, Radikal Guru, Tuff & Powa, Danny Scrilla en Jojo Mac. Dé ideale selector voor deze editie van Sundance Rhythms of Reggae.

Dubbing Sun Soundsystem

Dubbing Sun Soundsystem is een Oostenrijks soundsystem gerund door vier soundmen. De Alpine-crew produceert vibes uit alle delen van de wereld. Geworteld in de Jamaicaanse reggae- en dub-culture vermengen ze die met oude en nieuwe muziekgenres. De laatste jaren heeft Dubbing Sun een naam opgebouwd met eigen producties en producties op bekende labels zoals Lion Charge, Dubatriation en Dub Descendants. Let’s sundance with Dubbing Sun!

Covenant Soundsystem

Covenant Soundsystem draait vette dub, te vergelijken met het werk van dubgrootmeester Mad Professor. Duidelijk geïnspireerd door de Jamaicaanse Soundsystems van de jaren 70 en 80 dus. Maar ook door de sounds van Jah Shaka Sound System, Aba Shanti-Ii en King Shiloh. Die laatste stond vorig jaar in Eindhoven tijdens de zomereditie van Sundance Rhythms of Reggae.

Krackfree Soundsystem

Krackfree Soundsystem laat een gevarieerd aanbod van sounds horen én voelen. Dancehall, dubstep, funk, grime, hip hop of soul… alles komt voorbij. De sounds en vibes van Krackfree blijven verrassen en overtuigen!

Meer Sundance Rhythms of Reggae

Deze show is onderdeel van Sundance Rhythms of Reggae, de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met Reggae Sundance, café De Bakkerij en andere (concert-) locaties in Eindhoven. Eens per kwartaal zorgt Sundance Rhythms of Reggae voor de nodige irie vibes in het hart van onze Lichtstad.

Voor alle Sundance Rhythms of Reggae, klik hier!