fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

02jun2017

Spasmodique + Stöma

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 9,75 (incl) Buy tickets

een van de meest meedogenloze duistere postpunk en rock bands

Spasmodique blijft net als Nick Cave, Swans en Einstürzende Neubauten tot vandaag de dag relevant! De band belichaamt sinds eind jaren ‘80 het Rotterdamse geluid van de aftakeling, de paranoia, de woede en de angst. En dat doen ze met verve. In 2016 bracht Spasmodique het album Six uit. Dit zette de formatie terug op de kaart als een van de meest meedogenloze bands van Nederland, wiens duistere postpunk en rock niets aan kracht hebben ingeboet. In april 2017 verschijnt vinyl-only album ‘EUROPA 88’ gevolgd door een tournee.

Spasmodique

De vinyl-only EUROPA 88 bevat live opnames van Spasmodique tijdens optredens door heel Europa in de jaren 1988-1989. EUROPA 88 vertelt het verhaal van een band die bijna dertig jaar geleden in een versleten bus het Europa van de late jaren tachtig doorkruiste, met eindeloze opstoppingen bij de grenzen, gedoe met valuta, het IJzeren Gordijn en de oorlog in Joegoslavië. Maar ook vol nieuwe indrukken van de oude wereld, de grandeur en de vervallen schoonheid van steden als Berlijn, Wenen en Budapest.

Stöma

Stöma is een funk / rock trio bestaande uit Wouter van Wijk, Eni-Less en Bruno Ferro Xavier da Silva. Hun muziek is zeer dynamisch, psychedelisch en theatraal. Deze gasten laten zich beïnvloeden door: Primus, Aphex Twin, Public Enemy, Captain Beefhart, Stooges, Hendrix, Bauhaus en ga zo maar door. Ze waren de vaste support act van Tricky en hebben sinds hun eerste album heel wat clubs en festivals weten te verrassen.