fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

05mrt2016

Sleepers’ Reign + Eline Mann

try-out

Start 21:30 uur • Free entrance

Belgische belofte zoals Alt-J + Nederlandse Winehouse en Selah Sue

Voordat de band in de AB in Brussel het album presenteert is dit de unieke kans om de formatie in een intieme setting te zien. Tevens is de band geboekt voor het SXSW Music Festival in Amerika. Een niet te missen kans dus!
Sleepers’ Reign maakt elektronische spannende nummers, met spannende uptempo lagen erin verwerkt.
I.v.m. de voetbalwedstrijd van PSV start deze show om 21.30u

Sleepers' Reign

De Belgische groep Sleepers’ Reign ontstond in 2012 en plaatste zich snel in finale van de talentvolle Humo Rock Rally wedstrijd. In een vlug tempo volgde de eerste EP ’Four Dots’ met een opmerkelijke cover van Bob Dylan ’Like A Rolling Stone’.
Na de EP, die in 2013 uitkwam, heeft de band in alle rust tijd genomen om het debuut album ’King Into Delight’ op te nemen, met een top producer van formaat, Justin Gerrish, die eerder werkte met Vampire Weekend, The Strokes en Weezer.
Het resultaat van de eerste langspeler ’King Into Delight’ is een hele fijne pop plaat met een elektronische inslag geworden. Sleepers’ Reign: “Het album gaat over oprechte zaken die iedereen meemaakt in de trip naar volwassenheid. Jezelf bloot geven, dat poëtisch opschrijven, zonder de zaak op te blazen, dat is het ongeveer.” Waarvan akte! En roep niet meer ‘dream pop’ als u de naam Sleepers’ Reign hoort, maar liever ‘pixar-pop’. Het waarom daarvan vraagt u zelf maar even op deze avond.

Eline Mann

Als 17-jarige speelde ze een door haar zelf geschreven nummer in het Concertgebouw met het Nederlands Blazers Ensemble!
Eline Mann mag gewoon vergeleken worden met Amy Winehouse; een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. Ze speelt gitaar, zingt en experimenteert live graag met haar loop-pedal.
Hier gaan we ongetwijfeld meer van horen.