fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

03mei2017

Rock City Afterparty

Start 21:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases mét ex-leerlingen

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door docent Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases van het Rock City Institute. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond.

Vanavond staat er naast ROZJE, POÈZ en nog een paar talenten een hele vet secret special guest op het programma!

ROZJE

ROZJE, oftewel Jordi de Backer, is een songwriter/componist uit Eindhoven. Deze 21-jarige ginger speelde het afgelopen jaar veel optredens rondom Eindhoven met zijn loopstation. En schreef onlangs al een titelsong voor de lokale film ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’. Maar het is tijd om een stap verder te gaan en Nederland te laten zien we ROZJE is. Inmiddels heeft hij zijn eigen band geformeerd bestaande uit; Koen Verhees (TSAR BOMPA), Tjalling de Leeuw (Tjalling), Manuel de Smet (dondersteen) en Harm Neidig. Zelf omschrijf hij zijn stijl als Dream Wave met invloeden van bands als The Cure, DIIV, Editors en Wild Nothing. In Februari 2018 zal zijn verwachte debuut plaat uitkomen.

POÈZ

POÉZ is een alternatieve dream pop girlband uit Eindhoven. De bandleden zijn Ellenor Vora, Miekie Capello en Nienke Vos. Ze laten je ontsnappen aan de werkelijkheid met dromige liedjes en stoere beats, die beïnvloed zijn door de bands Daughter en Warpaint.

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.