fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

09feb2017

Rock City Afterparty

Start 20:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases mét ex-leerlingen

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door docent Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases van het Rock City Institute. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond. Hou dit daarom in de gaten want die namen maken we steeds kort van te voren bekend!

Line-up: Dondersteen + NOWA + The Moods + Mirin Martijn + Out of Rage

Dondersteen

Met de komst van dondersteen, is er een nieuw muziekgenre geboren: neder-wave.
Invloeden zijn er van The Cure, Doe Maar en The Smiths, maar tussen al die invloeden door doet dondersteen vooral haar eigen ding. Een frisse, eigenwijze band die precies weet wat ze wil: een gevestigde naam worden in de Nederlandse muziek scene.

NOWA

NOWA is een elektronische pop/ triphop band. De combinatie van synthesizers, gitaarriffs, elektronische drums en zanglijnen zorgen voor een warme sfeer.

The Moods

Wat is er mooier dan een gitaar? Drie gitaren! Voeg daar twee zangers, een hammond, een inventieve ritmesectie en bakken meerstemmigheid aan toe en je hebt de ingrediënten die van The Moods een van de betere roots-rockbands maakt van zuidelijk Nederland. The Moods is nog jong, geboortejaar 2015, maar wat de band mist aan ervaring maakt ze ruimschoots goed met overtuiging, spelplezier en goede smaak!

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.