fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

08okt2016

Pocket Knife Army + Everyday Robots

Nieuwe Namen

Start 21:00 uur • Free entrance

organisch versus mechanisch

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Onze programmeurs selecteren alleen die acts waar je ongetwijfeld meer van gaat horen!

Na vanavond zal Pocket Knife Army je zeker bijblijven. Het duo onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen.
Everyday Robots is de band die zich vernoemde naar het solo album van Damon Albarn vist uit een geheel andere vijver dan deze Brit.

Pocket Knife Army

Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante.
De ‘Electro Pop Noir’ van het Utrechtse duo Erwin Tuijl en Desirée Coumans viel meteen op en werd na het uitkomen van de eerste EP geselecteerd voor de Popronde en opgepikt door Cortonville. De single ‘Grow Up’ kwam zelfs op nummer 1 in de Indie Chart en was te horen op 3FM. In het najaar van 2015 verscheen het debuutalbum ‘This Time I’ll Come Out Unharmed’ en bereikte de nummer 1 positie van de 3voor12 Luisterpaal.

Everyday Robots

Everyday Robots brengt een mix van harde riffs en puntige rock met een knipoog naar Cage The Elephant, Queens of The Stone Age en Talking Heads. Deze jonge honden uit Tilburg zitten niet graag stil. Na hun oprichting (eind 2014) volgde al snel de EP ‘ER’.