fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

17mrt2018

Niekse + TWINS

Nieuwe Namen

Start 22:00 uur • Free entrance

melancholische indiefolk uit Nijmegen

Indie-folklorist Niekse speelt melancholische liedjes. Met een rugzak vol bandervaring baant hij zich sinds 2015 solo een weg door een wereld die hem van jongs af aan al fascineert. Zijn geluid is zowel geïnspireerd op traditionele folk / americana als moderne indie, wat samenvloeit tot een sfeervolle, herkenbare mix van de twee.

Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is TWINS band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker. Ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband.

Vanavond kijken we eerst de voetbalwedstrijd PSV – VVV, vandaar dat het concert pas om 22.00u begint.

Niekse

In maart 2016 bracht hij onder eigen beheer een titelloze EP uit die hij vierde met een lange reeks optredens in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Bovendien is hij medeoprichter en trots lid van het Liedjescollectief.  Niekse’s eerste full-length album verschijnt in maart 2018 en zal vergezeld gaan met een nieuwe concertserie in binnen- en buitenland.

TWINS

De band had hun debuut tijdens Record Store Day 2017 en bracht daar de allereerste single ‘Trigger’ op cassettebandje uit. De tape ving de aandacht van 3voor12/Utrecht, wie de single omschreven als ‘subtiele sprankelende dreampop die op fraaie wijze naar een climax toewerkt’.

Nieuwe Namen

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Acts waar je ongetwijfeld meer van gaat horen! Van rock tot electro, van pop tot songwriter.
Check hier alle Nieuwe Namen