fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

22apr2016

Moon Tapes + The Yukon Club + lost/ctrl

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 6,- • Presale: 6,- (incl) Buy tickets

voor liefhebbers van The Cure + Alt-J + Joy Division

Moon Tapes, uit Amsterdam, maakt dromerige songs met pakkende reverb riffs en zang. De band doet denken aan een aantal grote namen uit het Engeland van de jaren 80 en 90. We noemen dan gewoon lekker The Cure, The Smiths en Stone Roses. Maar Moon Tapes heeft natuurlijk wel een geheel eigen indie en dreampop randje die bij deze tijd hoort.
En, Moon Tapes brengt een nieuw EP uit… op cassette!

Moon Tapes

Begin 2015 brachten ze hun debuut single uit, gemixt door Daniel James Schlett (DIIV, Ghost Face Killah). Eind 2015 kwam de debuut EP uit. De plaat werd geproduceerd door Jurriaan Sielcken, die ook al samenwerkte met Jett Rebel. Niet voor niets stond de formatie begin januari 2016 bij DWW.

Al snel werd de eerste single opgepakt door blogs in Japan, Australië , Mexico en Engeland. In 2014 stond Moon Tapes in de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg en vorig jaar speelden ze in 12 steden tijdens Popronde 2015. Volgens The Daily Indie waren ze het hoogtepunt van het Amsterdam Woods Festival 2015.

The Yukon Club

The Yukon Club produceert een dansbare mix van synths, gitaren, pulserende drumbeats en sferische stemmen.
Meeslepende muziek, op de grens tussen indie en electro, wat ook zomaar met Alt-J vergeleken kan worden!
In de zomer van 2015 werd de debuutsingle ‘Absence’ in zowel binnen- als buitenland erg goed ontvangen en zorgde in korte tijd voor een tornado aan shows, airplay en remixen. In februari 2016 releasten ze in een vol Paradiso hun debuut EP.
Vanavond laten ze in Altstadt zien dat ze klaar zijn voor de festivals komende zomer.

lost/ctrl

lost/ctrl omschrijft zichzelf als NU-WAVE: “een flinke dosis dansbare depressie, beïnvloed door bands als Joy Division, Editors en The Cure”.
Zware muziek, verpakt in een eigen bandsound met de relevantie van vandaag.
Dit voorjaar is hun debuutalbum uitgekomen. Daar gaan we vanavond uiteraard van snoepen!