fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

11mei2016

Matthew And The Atlas + Support

Buy tickets
Lichting

Start 20:00 uur • Door: €8,- • Presale: €8,- Buy tickets

multi-instrumentalist gezegend met een doorleefde stem

Lichting is de nieuwe programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Vanavond zie je Matthew And The Atlas, het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hegarty. De multi-instrumentalist, gezegend met een zware, doorleefde stem, tilt met ‘Elijah’ al een tip van de sluier op van zijn opnamesessies in Nashville. Het is een verleidelijk voorproefje van zijn nieuwe album Temple, dat op 22 april uitkomt.

Matthew And The Atlas

Nadat hij met Other Rivers zijn grenzen verlegde naar synth-geladen muzikale gronden, is Hegarty met zijn nieuwe plaat weer teruggekeerd naar zijn klassieke folk roots. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties waar iedereen zich in kan herkennen. Matthew And The Atlas zal je vanavond met gemak meezuigen in de intieme en soms melancholische sfeer van hun nieuwe muzikale pareltjes.

Potman Jr.

Deze man uit Hengelo weet hoe hij teksten schrijft die binnenkomen. 3voor12 zegt dit over Potman Jr. “Hij heeft de beschikking over een uniek stemgeluid: diep, donker en bovenal hartverscheurend mooi” en laat dat live nou nóg beter tot zijn recht komen.

Meer Lichting:

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt?
Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

König Geluidstechniek

Lichting shows worden mede mogelijk gemaakt door König Geluidstechniek.
Dat hoor je, dat beleef je!