fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

06okt2017

Kim Janssen + Christof van der Ven

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 13,50 • Presale: 11,- (incl) Buy tickets

rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop

Vergelijkingen met Arcade Fire, The Slow Show en Blaudzun kunnen wij in ieder geval niet onderdrukken. Dat heeft alles te maken met de inbreng van blazers, strijkers en details die de kleine songs van Kim Janssen groots weten te maken. Tegelijkertijd heeft hij een uniek en eigen geluid waar iedereen als een blok voor valt. De muziek van Kim, en zijn tienkoppige band, zou je pop kunnen noemen, gemixt met klassieke, orkestrale arrangementen, grande pop en natuurlijk de sterke vocalen van Janssen zelf. Wil je echt versteld staan, zorg dan dat je dit niet mist!

Kim Janssen

Zijn laatste single ‘Gouldians’ voelt zowel extravert als ingetogen. Chris Coady (Beach House, Future Islands) maakte de mix waar deze muziek om vroeg en Greg Calbi (Blood On The Tracks, Graceland) maakte het af door een mastering die de track zowel stevig als licht maakte. Met drums en bas op de voorgrond en een slaggitaar als ruggengraat rolt het nummer als een sneltrein voorbij. De spanning is direct aanwezig, maar barst het pas aan het eind los in een werveling van glinsterende synthesizers en etherische zang.

Christof van der Ven

In het voorprogramma staat niemand minder dan Christof van der Ven die begin 2016 werd gevraagd om toe te treden tot Bear’s Den. Hiermee speelde hij op tot de verbeelding sprekende festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en deed een tour door de VS. Tussen de bedrijven door is hij bevlogen met zijn solo-werk in de weer, waarvan de in mei 2016 verschenen EP ‘Montreal’, met daarop vier onderscheidende indiefolk-tracks, het meest recente wapenfeit is. Nieuw materiaal wordt vanavond gepresenteerd.

Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solo-carriere serieus van de grond te tillen. Hij ging toeren als support act met bands als The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. Bij die laatste is hij nu dus een vast bandlid.