fbpx
Close menu
do
18
nov
De Kift
Koop tickets
Laden Evenementen

do18nov

De Kift

Koop tickets

Aanvang 21:00 uur • Deur: 15,- • vvk: 15,- (incl) Koop tickets

Hoogriet, samenkomst van inspiratie uit drie decennia

Het twaalfde album van De Kift komt eraan! Op de plaat Hoogriet maakt veelkoppige orkest samen met oude en nieuwe vrienden twaalf spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers. Deze vormen een markering in de tijd waarin alle inspiratiebronnen van de afgelopen drie decennia samenkomen. Tegelijkertijd wordt er met opgetogen dissonanten grimlachend naar de toekomst gekeken. Voor het eerst zijn bevriende gastmuzikanten uitgenodigd mee te schrijven aan de muziek, onder wie Rocco Ostermann & Wout Kemkes, (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard).


I.v.m. de regelgeving rondom het coronavirus (COVID-19) is deze show eerst verplaatst van 08 mei naar 19 september 2020, toen naar 17 april 2021, vervolgens naar 25 september en nu naar donderdag 18 november 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig, je hebt in dat geval een mail ontvangen van onze partner Ticketmaster met meer informatie. Excuses voor het ongemak. De Kift en wij hopen je alsnog te zien 18 november!

De Kift

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven meters multomappen doorgebladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes als regisseur Aki Kaurismäki, trompettist Louis Armstrong en de Franse singer-songwriter Jacques Brel keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee.

Zo’n twaalfde album is op zich al legendarisch, maar De Kift is natuurlijk wars van de perfectie waar dit cijfer zelf voor staat: met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf weer opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen. De vormgeving van drummer/grafische ontwerper Wim ter Weele van deze eindeloze reeks aan bronmateriaal vormt dan ook een doeltreffende afspiegeling ervan: een grijze ordner. Ook te gebruiken voor eigen inspiratieadministratie.