fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

19mei2018

Herman Brood Academie

Start 20:00 uur • Free entrance

on tour #16, showcase van afstuderende bands

Vanavond zie je de showcase van de beste afstuderende bands van de Herman Brood Academie. Dit is een unieke kans om het huidige talent van Nederland te zien. Bands als Rondé, 45ACIDBABIES, Palmsy en Mister & Mississippi zijn al eerder mee geweest op tour. 

Vanavond zie je: CRE.ᗄID, Inca Rose, LOVE COUPLE en Silent War.

CRE.ᗄID

CRE.ᗄID creëerde een eigen wereld. Een nieuwe wereld waarbij alles duidelijker en helder beschreven wordt. Harmonieuze akkoorden over zware duistere riffs, gecombineerd met soms agressieve drums, vergelijkbaar met de riffs van Queens of the Stone Age en gecombineerd met harmonische gitaar- en zangpartijen van Wolf Alice. CRE.ᗄID is een strakke band die zwaar en mooi goed weet te balanceren.

Inca Rose

Inca Rose is een vierkoppige soul formatie met een pop randje. De zielskrachtige frontvrouw wordt vergezeld door harmonieus gitaarspel, virtuoze baslijnen en speelse dynamische groovy drums. De band Inca Rose zoekt naar een perfecte cross-over tussen soul en pop. Belangrijke invloeden voor de band zijn Lianne la Havas, Amy Winehouse en heel stiekem een beetje Hiatus Kayote.

LOVE COUPLE

Zo zoet als bonbon, zo kleverig als toffeé en zo smerig lekker als trekdrop. LOVE COUPLE maakt popliedjes kapot! De vierkoppige band maakt zich uniek door het karakteristieke frontduo, de synths en bijdehante 90’s attitude. De eigenzinnige zangeres en zingende drummer, de diepe bas en grungy gitaar blijft boeien van begin tot eind. Denk aan een blend van Wavves, Bombay en Nena.

Silent War

De grootse, bombastische songs van Silent War hebben ruimte gemaakt voor dansbare grooves met elektronische invloeden. Een fris, rauw en energiek geluid, met als inspiratiebron het nachtleven. De band omschrijft deze sound als een mix tussen indie en elektronische muziek. De energie van een Club, gecombineerd met een stevige live drums, synths en puntige gitaren.

HERMAN BROOD ACADEMIE

Uniek aan de tour is dat alle opleidingen van de Herman Brood Academie aan bod komen. Zo wordt de tour opgezet door de studenten Music Industry Professional, zijn de muzikanten afkomstig van de artiestenopleiding en wordt het licht en geluid verzorgd door studenten van de opleiding podium/studiotechniek.