fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

23okt2016

Hickoids + support

Buy tickets

Start 15:00 uur • Door: 7,50 • Presale: 7,50 (incl) Buy tickets

'herrijzing' van tweemaal Austin Music Award - winnaar

Bereid je voor op no-nonsense rock ‘n roll, dito punk en blues. Heren, die ooit jongens waren maar hun streken nooit verloren, uit Texas, Toronto en uit ons geliefde Schijndel. Drie bands die de slagen van de zweep maar al te goed kennen en voor een schaamteloze bende zorgen. Maak kennis, als je dat nog niet gedaan had, met Hickoids, Grandpa Death Experience en The Pretty Faces!

Hickoids

Door aanhoudende dronkenschap, frequente line-up veranderingen, juridische perikelen en gebrek aan langdurig bevredigend succes hield de formatie het in 1991 voor gezien. Hickoids, vertegenwoordigers van de ‘Austin Cow–Punk’, werd in eerste instantie opgericht in 1984. ‘Best Country Band at the 1985 Austin Music Award’ was een jaar later meteen hun grootste en laatste succes van de jaren tachtig. Maar ook in Texas kruipt het bloed waar het niet gaan kan. In 2006 volgde de wederopstanding en in 2013 werd Hickoids wederom verkozen tot winnaar van de Austin Music Award. ‘Get your act together’ en bereid je voor op heel wat stoempende vloeiende biertjes deze middag!

Grandpa Death Experience

Het rockt, het punkt, het bluest, het ‘Tom Waits-t’ zelfs en het laat je zeker verrassen! Het past in ieder geval helemaal bij de van origine Canadese zanger, gitarist en songwriter Ron Goudie. Hij was aan het einde van zijn Latijn en stoeide met te veel openstaande vragen over zijn toekomst. Daarom dook Goudie de studio in om vervolgens 3 jaar (!) te werken aan het eerste album van Grandpa Death Experience. Inspiratie genoeg en tijd genoeg dus. Of, zoals Goudie het zelf graag toelicht: “When a man is at the end of his rope, that’s when the shit gets really interesting.”  In 2016 zag het onvolprezen, eclectische album ‘Dirty, Nasty & Free’ het levenslicht. Popronde 2016 schreef niet voor niets: “Songs that get under your skin played by people who can really play.

The Pretty Faces

The Pretty Faces hebben het allemaal meegemaakt. De leden van deze Schijndelse band zijn gepokt en gemazeld in de muziekscene. Wat hen bindt is de heimwee naar de onschuld van die eerste drie akkoorden op de middelbare school, gewoon simpele, pretentieloze rock ’n roll. De band noemt zich niet voor niks ‘Lovejunkies of rock & roll’. Vanmiddag laten ze zonder enige schroom zien wat ze daarmee bedoelen. De Pretty Faces spelen no-nonsense rock ’n roll, maar wel met lef, klasse en passie.