fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

09dec2018

Voor jong en oud

40 jaar Altstadt

Start 14:30 uur • Free entrance

met Hippe Gasten, Kind En Instrument en Vrienden van Altstadt

Vandaag vieren we onze 40ste verjaardag met jong én oud, voor jong en oud. Het is gratis, iedereen is welkom en er mag best een reünie-gevoel ontstaan! We hebben vrienden uitgenodigd om te helpen deze dag echt bijzonder te maken. De kids creëren zelf muziekinstrumenten, het gezin geniet van een knallende live show van Hippe Gasten, we eten met z’n allen en gaan daarna uit ons dak wanneer bevriende muzikanten het podium betreden.

Programma:
Vanaf 14.30u knutselen de kinderen hun eigen muziekinstrumenten onder de zeer bezielende leiding van (Pizza-) Geert Tiersma en zijn Kind En Instrument.
Om 17.00u een interactieve familie-poprockshow (voor jong én oud dus!) van Hippe Gasten (met o.a. Daan Koch).
Vanaf 18.00u eten we met z’n allen en betreden ‘Vrienden van Altstadt’ het podium. Denk aan Peter van Elderen, Ruud Borgers, Rik Polman, Daan Koch, Denvis, Dylan van Meurs e.v.a.

Bubbels, borrels en bier… onze gastvrouwen en -heren delen ze regelmatig uit dit jublileumweekend!

scroll naar beneden voor alle info

 

Hippe Gasten

Verwacht geen kikkersprongetjes of eendendansjes, maar een interactieve poprockshow waar iedereen met een goed gevoel weggaat. Jong en oud! Ooit opgericht als band voor oudere kinderen die het station van K3 zijn ontgroeid. Maar ondertussen zijn ze meer en meer een familieband geworden. De kwajongen van hiernaast, opa met de witte pet, Piet met de leren jas, Jan met de korte achternaam en alle kinderen… Hippe Gasten is voor iedereen en zo flexibel als Barbapapa. Voor elk optreden wordt de tourbus volgepakt met versterkers, gitaren podiumdelen en kan het volgende avontuur beginnen. Hippe Gasten pakt uit, showpakken aan…

Kind En Instrument

Kabaal Am Kanaal, Pizza Geert en natuurlijk Kind En Instrument. Het is een kleine greep uit het grote gedachtegoed van creatieve duizendpoot Geert Tiersma. De kids, jong en oud, gaan onder begeleiding van Geert en zijn stichting Kind En Instrument mooie instrumenten maken. Kinderen leren niet alleen hoe ze een muziekinstrument maken en bespelen, ze krijgen ook een stukje milieubewustzijn mee. Niet alles is meteen afval namelijk! Bij Geert krijgt het vaak een tweede leven als onderdeel van een muziekinstrument.

Vrienden van Altstadt

De muzikanten van Hippe Gasten blijven na hun show gewoon in de zaal om samen met (muzikale) vrienden van Altstadt een mooie avond in te luiden! Zo gaan we o.a. Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock), Ruud Borgers (Bo/The Rude, Going Underground), Rik Polman (Betty Blue), Daan Koch (Hippe Gasten, The Goods, Stereo), Geert Tiersma (st. KEI, B’wana Dik), Dylan van Meurs (Fake Billy & The Prophets, Ad van Meurs), Eric Vliegenberg (Ge Wit Wel), Rob Thunder, Dapyd Crow (samen ThunderCrow) en nog veel meer zien.  Ook serveren wij je maar wat graag een lekker hapje.