fbpx
Close menu

Info

 

Over Altstadt Eindhoven


Naast het feit dat Altstadt Eindhoven gewoon een super gezellig, fijn, cool, vernieuwend en tof café is, kun je een aantal keer per week terecht voor een goed concert, al dan niet gratis. We streven er naar om zowel nieuw talent als de gelauwerde artiest op het podium te krijgen. Vanaf januari 2017 is Altstadt Eindhoven, namens de Rijksoverheid, door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als
Kernpodium!

Er staan dus allerlei vette bands op onze bühne, uit de regio of ver daarbuiten. Van indie naar rock, via psych tot electropop… Als het maar gaaf is! Zo zie je de ene keer HAEVN live spelen. Een andere keer staat er Sparky met zijn Demented Are Go, dé grondleggers van het genre Psychobilly. Nog meer ‘out of the box’ is De Likt, in 2018 op zo’n beetje alle festivals aanwezig. Of neem bijvoorbeeld The Slow Show met hun gelaagde epische indie geluid.

Naast deze ‘reguliere’ concerten is er bijvoorbeeld ook Lichting, de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Nieuwe Namen was dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Echte beloften. Onze programmeurs selecteerden alleen die acts waarvan je zeer waarschijnlijk meer zou gaan horen. Dit deden we ook bij de, eveneens gratis, Zaterdagavond Live waar bijvoorbeeld The Brahms, Indian Askin en Lakshmi al eens hebben gespeeld.
Helaas hebben we Nieuwe Namen moeten opzeggen omdat deze gratis shows ons te veel kruim kostten. Maar; zeg nooit nooit! 

4artists


 

Stichting Altstadt Live


In september 2014 is Stichting Altstadt Live (StAL) officieel begonnen met het programmeren van concerten binnen Altstadt Eindhoven, waarmee StAL een samenwerkingsverband heeft. De stichting is zich daarnaast direct gaan richten op marketing, communicatie en de (financiële) administratie. Bovenal is StAL steeds hogere eisen gaan stellen aan de programmering.

Inmiddels heeft de backstage van Altstadt Eindhoven en het lichtplan een grote metamorfose gehad en wordt er hard gewerkt om de (overige) technische specificaties te upgraden. Vanaf januari 2017 is Altstadt Eindhoven, namens de Rijksoverheid, door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als Kernpodium!

 


 

Kernpodium


Met trots vertellen we je graag dat, namens de Rijksoverheid, het Fonds Podiumkunsten vanaf 01 januari 2017 Altstadt Eindhoven heeft aangewezen als Kernpodium. Bekende Kernpodia zijn onder andere 013 (Tilburg), Ekko (Utrecht), Effenaar -kleine zaal- (Eindhoven) en Mezz (Breda).

Een kwaliteitskeurmerk, die status van Kernpodium. Er moet namelijk aan strenge criteria worden voldaan. Zo moeten we bijdragen aan de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland, de uitbetaalde gages aan artiesten voldoen aan vastgestelde bedragen, we mogen geen winstoogmerk hebben, we moeten kunnen aantonen professioneel en financieel gezond te zijn en nog veel meer.
Kernpodia worden onderverdeeld aan de hand van de zaalcapaciteit: A (minimaal 450), B (meer dan 350 bezoekers) en C (200 tot 350 bezoekers). Altstadt Eindhoven is met haar capaciteit van 280 bezoekers aangewezen als Kernpodium C.

Meer weten? Ga dan naar de website van het Fonds Podiumkunsten.