Close menu

Info

 

Over Altstadt Eindhoven


Naast het feit dat Altstadt Eindhoven gewoon een super gezellig, fijn, cool, vernieuwend en tof café is, kun je een aantal keer per week terecht voor een goed concert, al dan niet gratis. We streven er naar om zowel nieuw talent als de gelauwerde artiest op het podium te krijgen. Vanaf januari 2017 is Altstadt Eindhoven, namens de Rijksoverheid, door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als
Kernpodium!

Er staan dus allerlei vette bands op onze bühne, uit de regio of ver daarbuiten. Van indie naar rock, via psych tot electropop… Als het maar gaaf is! Zo zie je de ene keer HAEVN live spelen. Een andere keer staat er Sparky met zijn Demented Are Go, dé grondleggers van het genre Psychobilly. Nog meer ‘out of the box’ is De Likt, in 2016 op zo’n beetje alle festivals aanwezig. Of neem bijvoorbeeld The Slow Show met hun gelaagde epische indie geluid.

Naast deze ‘reguliere’ concerten is er bijvoorbeeld ook Lichting, de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Echte beloften. Onze programmeurs selecteren alleen die acts waarvan je zeer waarschijnlijk meer gaat horen. Dit deden we ook bij de, eveneens gratis, Zaterdagavond Live waar bijvoorbeeld The Brahms, Indian Askin, The Great Communicators en Lakshmi al eens hebben gespeeld.

 

4artists4artists


 

Stichting Altstadt Live


In september 2014 is Stichting Altstadt Live (StAL) officieel begonnen met het programmeren van concerten binnen Altstadt Eindhoven, waarmee StAL een samenwerkingsverband heeft. De stichting is zich daarnaast direct gaan richten op marketing, communicatie en de (financiële) administratie. Bovenal is StAL steeds hogere eisen gaan stellen aan de programmering.

Inmiddels heeft de backstage van Altstadt Eindhoven en het lichtplan een grote metamorfose gehad en wordt er hard gewerkt om de (overige) technische specificaties te upgraden. Vanaf januari 2017 is Altstadt Eindhoven, namens de Rijksoverheid, door het Fonds Podiumkunsten aangewezen als Kernpodium!

 


 

Kernpodium


Met trots vertellen we je graag dat, namens de Rijksoverheid, het Fonds Podiumkunsten vanaf 01 januari 2017 Altstadt Eindhoven heeft aangewezen als Kernpodium. Bekende Kernpodia zijn onder andere 013 (Tilburg), Ekko (Utrecht), Effenaar -kleine zaal- (Eindhoven) en Mezz (Breda).

Een kwaliteitskeurmerk, die status van Kernpodium. Er moet namelijk aan strenge criteria worden voldaan. Zo moeten we bijdragen aan de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland, de uitbetaalde gages aan artiesten voldoen aan vastgestelde bedragen, we mogen geen winstoogmerk hebben, we moeten kunnen aantonen professioneel en financieel gezond te zijn en nog veel meer.
Kernpodia worden onderverdeeld aan de hand van de zaalcapaciteit: A (minimaal 450), B (meer dan 350 bezoekers) en C (200 tot 350 bezoekers). Altstadt Eindhoven is met haar capaciteit van 280 bezoekers aangewezen als Kernpodium C.

Meer weten? Ga dan naar de website van het Fonds Podiumkunsten.

 


 

Tickets

Voor onze betaalde shows kun je online tickets in de voorverkoop bemachtigen, 24/7. Dit is bijna altijd goedkoper dan de aanschaf op de avond zelf.
Op onze website tonen wij, bij ieder betaald concert van ons, de prijs inclusief de servicekosten t.b.v. de online diensten van de ticketer. Zodra de voorverkoop start vind je een button ‘koop tickets’. Als je daar op klikt wordt je doorverwezen naar Ticketmaster waar je jouw gewilde kaartje(-s) afrekent. Het kan voorkomen dat Ticketmaster (minimale) transactiekosten in rekening brengt. De exacte hoogte, waar wij overigens niet verantwoordelijk voor zijn, is afhankelijk van de door jou gekozen betaalmethode.

Heb je vragen over de (online) service van Ticketmaster of jouw entreebewijs? Check dan altijd eerst of je hier snel antwoord vindt. Of surf naar de website van Ticketmaster.

 

Geen tickets online kopen?

Wanneer je geen account wilt aanmaken om online tickets te kopen, of omdat je om een andere reden niet op het web wilt of kunt, is het mogelijk om verschillende manieren alsnog jouw gewenste kaartje(s) aanschaffen.
Je kunt ook aan de bar een ticket in de voorverkoop aanschaffen voor een betaald concert van ons.
Ook deze is bijna altijd goedkoper dan de aanschaf op de avond zelf. Je krijgt een ‘fysiek’ ticket in de vorm van een bonnetje waarop een unieke code staat die wordt gescand op de avond van het betreffende concert. Klik hier voor de openingstijden van de bar.

Tenzij uitverkocht koop je vanaf een uur voor aanvang van het concert, én tijdens de show, kaarten bij ons aan de deur. Deze tickets kunnen ietsje duurder zijn dan die in de voorverkoop.

Bij een van de vele vestigingen van Primera die ons land rijk is kun je ook ‘fysieke’ tickets krijgen. Daar zitten wel extra kosten aan verbonden waar wij niet verantwoordelijk voor zijn!

 


 

Privacy

In het kader van de AVG hebben we ons privacybeleid aangepast. Het belangrijkste is dat we in heldere taal de privacy- en cookieverklaring hebben opgesteld die voor iedereen in te zien is.
Hierin geven we zoveel als mogelijk transparantie over welke gegevens we van jou gebruiken, voor welke doeleinden en hoe lang we die bewaren. Ook leggen we uit wat we allemaal doen om je gegevens te beschermen. Klik hier voor onze privacy- en cookieverklaring.

 

Huisregels

Het is ‘boring as hell’, maar ook wij ontkomen er niet aan: regels en duidelijkheid. Onze huisregels hebben wij samengevoegd met onze algemene bezoekersvoorwaarden.
Daarin vind je duidelijkheid over wat we wel en niet tof vinden wanneer je bij ons op bezoek bent of wat bijvoorbeeld wel en niet is toegestaan met een door jou gekocht toegangsbewijs voor een show bij Altstadt Eindhoven.
Klik als jij de Algemene bezoekervoorwaarden graag tot je neemt.