fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

19apr2019

Yak

Buy tickets
Lichting

Start 21:00 uur • Door: 11,50 • Presale: 11,50 (incl) Buy tickets

Londonse noise rock-sensatie

Eens in de zoveel tijd komt er een band voorbij die bewijst dat gitaarmuziek alles behalve dood is, zo’n band is Yak. Dit Londonse trio schiet puntige psychedilische rock ‘n roll uit de heup en knalt zo door de stratosfeer. Compromiloze noise-rock voor fans van The Hives, Shame en The White Stripes.

Yak

Begin volgend jaar komt hun nieuwe album ‘Pursuit of Momentary Happiness’ uit. De creatie van het album dreef frontman Oli Bursem bijna de waanzin in. Hij offerde alles op voor zijn artistieke visie, inclusief zijn eigen financiële zekerheid en geestelijke gezondheid. Wie investeert er tegenwoordig nog zijn laatst cent in een album, tot het punt waarop ze dakloos worden? Die toewijding tekent de band, ze geloven in wat ze doen en zijn bereid alles ervoor te geven. Zojuist kan alleen maar toegejuichd worden.

“They’ve set a marker for every borderline-insane newcomer emerging in the next decade.” – DIY

“Every so often a new band will arrive clamouring that guitar music isn’t dead, as if they’re mid-CPR. Yak have crash-landed clutching its still-beating heart, wearing an irrepressible grin.” – NME

“Yak shoot from the hip with an impetuous first-timers’ racket that’s rarely short of breathtaking.” – Q

Lichting

Deze show is onderdeel van Lichting. Lichting is de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt?
Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 47 32 90 97, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!