fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

13sep2019

Eerie Wanda + The Avonden + Steve French

Buy tickets

Start 20:30 uur • Door: 10,- • Presale: 8,- (incl) Buy tickets

deze show is helaas geannuleerd

Deze show is helaas geannuleerd. Alle kaartkopers worden door ons benaderd en krijgen uiteraard de gemaakte kosten terug.

Neerlands meest talentvolle indie acts van het moment!
We hebben drie van Neerlands meest talentvolle indie acts te pakken vanavond. Als je deze artiest(en) nog niet kent, dan zul je ze gaan kennen… of je er nou wel of niet bij bent vanavond. Maar het is natuurlijk wel stoer dat je later kunt zeggen dat je hier bij was!

De geboren Bosnische zangeres Marina Tadic heeft een fantastische stem. Die doet de ene keer denken aan wijlen Nico, de andere keer horen we Hope Sandoval maar het is Eerie Wanda. Een opkomende ster die eenzaamheid bezingt met fijne vrolijke en verdrietige liedjes.

De nieuwe, semi-autobiografische liedjes, van The Avonden gaan over drank en drugs, platen achterstevoren draaien, kerken in brand steken, stemmingsstoornissen en verlies. Er staat nog net geen gevoelige, akoestische cover van ‘Smells Like Teen Spirit’ op.

Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes praatzingt Steve French op een stoeprandje mee met Modest Mouse’s The Lonesome Crowded West.

Timeline: 20.30u – Steve French // 21.20u – The Avonden // 22.45u – Eerie Wanda

Eerie Wanda

De frisse songs zijn een beetje folk-pop, of heet dat indie pop? Ze hebben een direct lijntje met Jacco Gardner en zijn lekker dromerig, dus dreampop? Maar ze gaan ook diep hoor, dus dan maar psychedelisch? Laat je verrassen door iets dat we gewoon het beste Eerie Wanda kunnen noemen. Heerlijk! Of heet dat dan verrukkelijk?

The Avonden

Na het verschijnen van de solo-cd-with-a-little-help-from-hisfriends ‘Nachtschade’ (Subroutine Records, 2016; **** de Volkskrant) formeerde zanger, gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst opnieuw een band rond zich, waarmee al snel aan een opvolger werd gewerkt: ‘wat een cirkel is’. Het is een echt ‘bandalbum’ geworden, met muziek die teruggrijpt op de jaren ‘90 (waarin driekwart van de band opgroeide en zelfs bij elkaar op de middelbare school zat).

Steve French

Drie jaar lang aan rocksongs vol stuurse riffs en stiekem hitgevoelige refreinen worden in juni 2019 uitgebracht op debuutalbum Lightning Tiger Running. De plaat komt in juni uit op – zoals het een bij voorbaat ondergewaardeerde gitaarplaat betaamt komt de langspeler uit bij Subroutine Records. Steve vertelt over geesten op begraafplaatsen en busritjes op eindeloze snelwegen, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.