fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

17feb2017

The Meteors

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 21,- • Presale: 17,50 (incl) • UITVERKOCHT :(

'Pure Psychobilly' van de grondleggers

The Meteors, opgericht in het Londen van 1980, is een van de eerste bands die het (sub-)genre Psychobilly aan de man bracht. In een reactie op bands die zongen over ‘Big Green Cars’, ‘Rocking This Town’ en ‘Rockabilly Rebels’ hadden The Meteors duidelijk een andere voorkeur. Met onderwerpen als vampiers, kerkhoven en radioactieve kinderen omarmde de media deze excentrieke nieuwe band maar al te graag. Niet alleen hun teksten en voorkomen waren grensverleggend, ook hun shows waren fenomenaal. En dat zijn ze nog steeds!

The Meteors

In de 35 jaar dat de band inmiddels bij elkaar is, kwamen veel albums uit. Afgelopen juli bracht het trio hun meest recente ‘The Power Of Three’ uit.
En dat zul je weten ook!
Dat de heren een dagje ouder worden, kan iemand ontkennen. Maar dat de vonken er nog steeds van afspatten, daar zul je versteld van staan.
The Meteors is ‘Pure Psychobilly’.

The Rhumba Kings

Het geluid van support act The Rhumba Kings is beïnvloed door een brede waaier van invloeden. Dit gaat van vroege 50’s blues en rockabilly tot vroege 60’s Britse rock ’n’ roll, white rock en surf instrumental. Al deze roots invloeden worden mooi afgemixt met een modern geluid dat ook sterk doet denken aan de jaren tachtig neo-rockabilly.