fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

31mrt2018

The Lighthouse + Vera Zané

Nieuwe Namen

Start 22:00 uur • Free entrance

België brengt weer een grote band voort

Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 100 live shows de band onder andere op het Hongaarse Sziget Festival, Pukkelpop, Suikerrock, Maanrock, Crammerock en tal van andere binnen- en buitenlandse podia. 
Vanavond kijken we eerst de voetbalwedstrijd PSV – NAC Breda, vandaar dat het concert pas om 22.00u begint.

The Lighthouse

Met hun single ‘Hollywood’ wist de band bekendheid bij het grote publiek te bereiken en kaapten ze het hoogste ‘schavot’ weg bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In het najaar van 2017 bracht de band een nieuwe EP uit. De Joyride EP werd geproduced door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Gabriël Rios, etc.) en Pieter Schrevens (Five Days). Voorloper Backbeats zorgde alvast voor het mooie weer in de zomer met een notering van 12 weken in De Afrekening. Met de nieuwe EP toont The Lighthouse de evolutie die ze hebben doorgemaakt sinds De Nieuwe Lichting. De vindingrijke popsongs doen de luisteraar nog steeds bewegen, al wikkelen ze zich soms in een iets mysterieuzer sfeertje. The Lighthouse laat zien dat ze als songwriters verschillende paden kunnen bewandelen, met een groot hart voor melodie en aanstekelijke harmonieën als rode draad.

Vera Zané

Normaal gesproken speelt ze met haar band, maar vanavond laat Vera Zané je versteld staan van wat ze alleen kan waarmaken. De nummers over persoonlijke ervaringen geven je een intense scheut kippenvel langs je ruggengraat. Intieme songs, haar tedere en intense engelenstem: Vera Zané weet precies waar ze je moet raken!

Nieuwe Namen

Nieuwe Namen is dé programmalijn die je gratis laat genieten van jonge talentvolle bands. Acts waar je ongetwijfeld meer van gaat horen! Van rock tot electro, van pop tot songwriter.
Check hier alle Nieuwe Namen