fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

06mei2016

The Indien + DIEDE

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 10,50 (incl) Buy tickets

klinkt gruizig en melodieus tegelijk

The Indien maakt spannende en soulvolle songs in de 60’s beat traditie van bands als Shocking Blue en Jefferson Airplane. Maar ook hedendaagse acts als The Black Keys en Alabama Shakes hoor je terug in de muziek.

The Indien

2015 was een druk jaar voor de Nederlandse formatie. In januari verscheen de hitsingle Done. The Indien werd kort daarna uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, geboekt op meer dan 25 festivals (o.a. Lowlands, Paaspop en Motel Mozaique) en maakte haar eerste stappen in het buitenland op het Britse showcase festival The Great Escape.
Eind 2015 belandde de formatie in de Spotify Spotlight 2016 en kwam de tweede EP Hiatus uit waarvan The One en Summer Night de eerste singles waren.
Nu maken ze met 5 shows een exclusieve voorjaarstour.

DIEDE

In het voorprogramma; folklorische pop met een laagje glitter, een stoer randje en een surrealistisch sausje

Ergens in de Bermuda driehoek tussen Katy Perry, Sia en M.I.A. heeft DIEDE een plekje op een rommelzolder gevonden, een fort gebouwd en kerstlampjes opgehangen. Vanuit haar kleurrijke tent presenteert deze zangeres en dit multitalent zich.

Voor haar nieuwe project is DIEDE de samenwerking aangegaan met Basil Kühne. Basil is bekend als songwriter en gitarist bij Alain Clark. Daarnaast is hij producer en leeft hij het liefst als kluizenaar in zijn eigen studio, waar hij ook onder andere alle tunes van NPO 1 verzorgt.

De band is een club jonge en hongerige wolven. Met nieuwste single Stick It Out als opvolger van de eerste single Off The Radar zet de band DIEDE de eerste stapjes in de echte wereld, met het mini-album The Lighthouse  als debuut. Afgelopen najaar speelde DIEDE de Popronde 2015, waarbij ze in de Top 5 Best Geboekte Band naar voren komen en ze door OOR zijn bestempeld tot OOR Talent 2015.