fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

23feb2018

The Dawn Brothers + Maurice van Hoek

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 12,50 • Presale: 10,25 (incl) Buy tickets

pure rootsliedjes met dwingende cadans van een locomotief

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock ’n roll. Geïnspireerd door de grote klassieke songsmid (The Rolling Stones, CCR, The Band, Otis Redding) brengen deze jonge honden pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Onder de vertakkingen van blues, gospel en sixties rock ligt een onwrikbaar fundament met gouden melodieën. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

The Dawn Brothers

In 2017 verscheen het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99) en Pablo van de Poel (DeWolff). Met dit debuut album rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”.

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen vanaf 17 maart de komst aan van een nieuw album wat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen, waarmee hij de ontwikkeling tot ‘Countryfenomeen’ voortzet.