fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

25aug2019

The Beths + Peaness

Buy tickets
Lichting

Start 20:00 uur • Door: 11,50 • Presale: 11,50 (incl) Buy tickets

Kiwi collegerock voor liefhebbers van Courtney Barnett, Snail Mail en Weezer

Nieuw-Zeelands viertal The Beths maken high-energy gitaarpop met kneitergoeie melodieën. Deze kiwi’s pakken het beste van ‘90’s college rock en gooien dit in de blender met bubblegum pop en 60’s samenzang. Een frisse cocktail die niet misstaat op een zomerse zondag in augustus.

The Beths zijn hard op weg om met hun aanstekelijke gitaarpop-liedjes de wereld te veroveren. Met het debuutalbum ‘Future Me Hates Me’ onder de arm staat 2019 in het teken van spelen, veel spelen. Of dat nou is op festivals als Best Kept Secret, Primavera en Pukkelpop of in Altstadt.

De driekoppige indie-pop band Peaness uit Chester, Engeland staat in het voorprogramma en laat menig radio DJ blozen in verlegenheid wanneer ze zichzelf voorstellen in hun show. De drie dames brachten in 2015 hun debuut EP ‘No Fun’ uit, deze bleek zeker wèl fun en zorgde voor de nodige fans bij de BBC.
In mei 2017 brachten ze hun tweede EP ‘Are You Sure?’ uit, en ja, de wereld was er zeker van! De tweede EP zorgde voor meer bekendheid en shows van de roze gekleurde indie-pop dames. Sindsdien zijn ze constant in de weer geweest met nieuw materiaal en zijn we er zeker van dat dit wel degelijk fun wordt in de kleine zaal!

LICHTING

Deze show is onderdeel van Lichting. Lichting is de programmalijn van Altstadt Eindhoven in samenwerking met de Effenaar en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter-)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Meer weten over Lichting, Effenaar, Altstadt en de gave shows die die samenwerking met zich meebrengt? Klik hier om het licht te zien

Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden?
App dan ‘Lichting’ naar 06 47 32 90 97, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!