fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

25mei2018

Storksky & Mantra

Buy tickets

Start 20:00 uur • Door: 10,- • Presale: 8,- (incl) Buy tickets

wat als onhoudbare energie botst met een onbeweeglijk object?

Wat gebeurt er als een onhoudbare energie botst met een onbeweeglijk object? We gaan het zien, want Storksky en Mantra bundelen dit voorjaar hun krachten op het podium en gaan de titanenstrijd aan in de rock-spelonken van Nederland. Altstadt Eindhoven is vrijdag 25 mei aan de beurt. Dé avond dat stijlen gaan clashen, bier gaat vloeien en liefdesbabies zullen worden verwekt in een maalstroom van gitaargeweld.

Niks geen support. Het is Mantra óf Storksky die begint vanavond en meteen met de ballen bloot moet, want de ander kan het erna zomaar overtreffen! Versterkers op standje 11 en gaan met die banana.

 

Storksky

Het rock-duo Storksky laat voornamelijk stoner, blues en mathrock-invloeden horen. Met lage catchy gitaarlijnen, lompe drums en falsetto vocalen heedt Storksky een zeer volwassen sound die moeiteloos de competitie aankan met internationale acts als QOTSA, Muse, Death From Above 1979 en Royal Blood.

Voor de opnames van het debuut EP riep het tweetal de hulp in van maar liefst zes verschillende drummers waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). Afgelopen jaar dook Storksky wederom met verschillende muzikanten de studio in en eind april 2018 zal dan ook een tweede EP uitgebracht worden. Een voortzetting van de typische Storksky-sound, maar dan misschien zelfs nog wat lomper en harder.

Mantra

Psychedelische Grunge is een beknopte samenvatting van Mantra. Scheurende gitaren afgewisseld met harmonieuze klanken, en een rauwe zang staan centraal in de muziek. Grofweg spelen ze een mix van Nirvana en Sleepy Sun. Een gecontroleerde grungeband bestaande uit vier jeugdig enthousiaste muzikanten.

Begonnen in obscure kroegjes in Haarlem, werkten ze langzamerhand toe naar optredens in Paradiso, de Melkweg, Opening van Mainstage Bevrijdingspop en een uitverkochte Palmtra show in het Patronaat. Kortom, Mantra is nog maar net begonnen, en onderweg naar meer.