fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

17jun2016

Storksky + Helsinki (BE)

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 8,- • Presale: 5,50 (incl) Buy tickets

klinkt als Queens Of The Stone Age, Jack White en Them Crooked Vultures

PATS! BOEM! Open je plots Pinkpop 2016! Heel heel heel soms gaat het zo snel… om daar maar meteen Zwarte Cross bij te tikken en wie weet wat de komende maanden nog meer gaat brengen…
Queens Of The Stone Age, Jack White en Them Crooked Vultures zijn bands die Storksky hebben weten te inspireren. En dat is lekkerrrrrrr!

Storksky

Het debuut album van Storksky blijkt een uit de hand gelopen afstudeerproject van zanger / gitarist Michiel Claessen. Tijdens de opnames ontwikkelde hij een gezonde persoonlijkheidsstoornis en wist als songwriter, zanger, gitarist, engineer en producer te functioneren. Hij kreeg hulp van maar liefst zes verschillende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). De plaat werd gemasterd door Reuben Cohen (o.a. Queens Of The Stone Age) en live speelt Storksky met Roy Moonen op drums (The Mad Trist, 37 Stabwoundz, Born From Pain etc.).
Vanaf hier is de weg naar wereldfaam het enige dat voor de hand ligt!

Helsinki

Thomas Vanelslander was jaren sidekick in talloze bands (K’s Choice, Raymond vh Groenewoud, Arno, Gorki, Hannelore Bedert, …) tot hij besliste dat het tijd werd om zijn plaatsje in het midden op te eisen. Helsinki is de band die hij daarvoor oprichtte. Ieder lid moest ook extra zang voor zijn rekening kunnen en willen nemen. Een verzoek dat iedereen graag inwilligde. En niet onverdienstelijk!
Sommigen horen flitsen Queens Of The Stone Age, anderen The Black Keys of Black Rebel Motorcycle Club. En ja, het is inderdaad met gitaren en er wordt in gezongen, maar wij horen vooral fijne, stevige liedjes.