fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

06jul2017

Rock City Eindfeest

Start 20:00 uur • Free entrance

met geweldige surprise act!

Vandaag hét eindfeest van Rock City Institute, inclusief een geweldige surprise act! Dussss…

Daarnaast natuurlijk ook de drie-maandelijkse afterparty van RCI: Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door Ruud Borgers eruit gepikt tijdens de showcases op het Rock City Institute. Vanavond live te zien dussss…

Speelschema:
20.00 hersenspin
20.30 Embrace the Waves
21.15 Down South
22.00 Tsar Bompa
23.00 surpsise act

TSAR BOMPA

Naar eigen zeggen stinkt TSAR BOMPA naar lavendel en willen we graag een bres slaan in het Nederlandse muziekkartel! Kom kijken, altijd feest!

Down South

Met invloeden van Eminem, Dr Dre, The Cool Quest, Guru, Nas, N.W.A, en vele andere hip-hop groepen is Down South gemotiveerd van start gegaan. Naast hip-hop hoor je invloeden van reggae, pop en funk. Door de mix van old-school, new-school én West-Coast in combinatie met een geheel eigen stijl krijgt hip-hop een heel nieuwe dementie!

Embrace the Waves

Deze vierkoppige band speelt vette psychrock, surfrock en funkrock. De strakke en gecompliceerde drumpartijen van Tom Koonen, groovy en catchy bas- en melodielijnen van Lieve Frey op toetsen en galmende gitaarriffs van Daniël van Overveld vormen een goede basis voor de poëtische en maatschappijkritische teksten die door Elianne Lamberts op een overtuigende manier gezongen worden. Het geheel klinkt optimistisch, duister, opzwepend, mysterieus en dansbaar, en heeft als doel mensen te inspireren, motiveren, aan het denken te zetten en een goede tijd te laten hebben.

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.