fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

04apr2024

RHEA

Buy tickets

Start 19:30 uur • Door: . • Presale: . Buy tickets

I.s.m. Effenaar

Vlaamse rockers terug met nieuwe groovy sound

Als dingen tot de grond afgebrand zijn en er alleen maar as overblijft, kun je twee dingen doen: de handdoek in de ring gooien, of jezelf weer oppakken en beseffen dat as eigenlijk een zeer vruchtbare grond is. Dat is ongeveer wat er de afgelopen jaren met RHEA is gebeurd. Nu zijn de Vlamingen terug en schudden ze het label van een puur powerrockband van zich af met nieuwe muziek (tweede album komt in 2024!), die groovyer klinkt dan ooit.

 

Nieuwe wegen inslaan

Muzikaal is het allemaal heel anders dan wat RHEA ooit heeft gedaan, maar het is allemaal organisch tot stand gekomen, vanaf de allereerste riff die Van de Sande op papier zette. Toen begon hij te twijfelen. Zal dit voor ons werken? Moet ik het niet gewoon allemaal weggooien? Maar hoe meer de band zich in het materiaal verdiepte, hoe meer ze zich realiseerden dat dit precies was wat ze wilden doen: nieuwe wegen inslaan.

 

Van disco naar funk naar ballads

Het is nog steeds rockmuziek, maar het omarmt nieuwe invloeden: er zitten stukjes funk in het ene nummer, disco in het andere en zelfs een ballad. Door nieuwe instrumenten toe te voegen zoals viool, piano, Hammond of mellotron, groovy baslicks en wah-wah-pedalen, klinkt RHEA groovyer dan ooit. Eerste single Creeping Through My Head laat zich het beste omschrijven als RHEA meets Kravitz.