fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

21mei2016

Reveller + The Jeffrey

zaterdagavond live

Start 21:00 uur • Free entrance

bezorgde de titelsong van Paul Verhoeven film

Tijdens de Zaterdagavond Live geniet je gratis van jonge talentvolle bands. Onze programmeurs selecteren acts waar je zeer waarschijnlijk veel meer van gaat horen. Zo hebben hier The Brahms,Indian Askin, The Great Communicators en Lakshmi al eens gestaan.
Vanavond zie je Reveller en The Jeffrey.

Reveller

Ze kregen hulp van producer Ken Stringfellow (o.a. The Posies, Snow Patrol en R.E.M). Nog voor het verschijnen van hun debuuut album Cold Engine Start werd in het voorjaar van 2012 het nummer Hold The Horses verkozen tot titelsong van de Paul Verhoeven film Steekspel. De film werd mede door deze soundtrack in 2013 bekroond met een Emmy.

Reveller laat zich duidelijk inspireren door bijvoorbeeld The Last Shadow Puppets, David Bowie, Cherry Ghost en Editors. De markante stem gekoppeld aan de rauwe begeleiding van bassist en drummer geven de songs van Reveller in ieder geval een eigenzinnig geluid; filmisch en krachtig, te omschrijven als ‘Indie-Rock-Noir’ misschien?

Begin 2016 wordt een nieuwe EP uitgebracht. Ook hierbij is Stringfellow betrokken. Rough Trade en Pias, ook niet de minste, zijn verantwoordelijk voor het uitbrengen van deze EP, genaamd Archromatic.

The Jeffrey

The Jeffrey gebruikt geen gitaren, synthesizers of keyboards. Alles wat ze nodig hebben is een drum-kit, een bas, distortion en een aantal stacks Acoustic Amps. Twee rebellen met een behoefte aan nieuwe, alternatieve maar nog zo’n aanstekelijke muziek hebben de band begin 2015 in Eindhoven opgericht. Het doel: mensen laten horen dat muziek anders kan zijn dan ze gewend zijn.