fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

23nov2017

Rock City Afterparty

Start 20:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases én ex-leerlingen

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door docent Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases van het Rock City Institute. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond.

Line-up: SØWT + Donny Detox + Psyso

SØWT

Deze versgeboren Eindhovense band maakt een hypnotiserende mix van noise-pop en repetitive grunge. Met invloeden van Sonic youth, Nirvana en Hole belooft dit bandje prachtige melodiën en vooral een flinke bak herrie.

Donny Detox

Donny Detox is een onafhankelijke artiest / producent die van krankzinnigheid naar gezond verstand ging. Zijn liedjes zijn bedoeld om mensen te inspireren, hen te laten denken en ze uit te dagen op intellectueel en muzikaal niveau. Ze zijn ook bedoeld om mensen te ondersteunen die last hebben van psychoses, depressies of een gebrek aan richting in het leven. Geïnspireerd door bands als Queens of the Stone Age, Tame Impala en Ween, de muziek die hij maakt kan omschreven worden als funky, jazzy, psychedelisch, opwindend en fuzzy.

PsySo

De muziek die PsySo maakt is eigenzinnig, maar wordt kort door de bocht in het alternative rock genre geplaatst. Er wordt geëxperimenteerd en out of the box gedacht. De jonge honden van PsySo streven ernaar om de grenzen tussen de verschillende muziekstijlen te vervagen en dat te compenseren met een duidelijke eigen ‘feel & touch’. Live komt dit ultiem tot zijn recht en ontstaat er magie. De jongens zijn op elkaar ingeleefd en verkondigen op het podium hun verhaal als één muur van samenhang en harmonie.

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.