fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Laden Evenementen

15nov2018

Rock City Afterparty

Start 20:00 uur • Free entrance

selectie van RCI showcases én ex-leerlingen

Alleen de beste van de beste, de vetste van de vetste en de meest getalenteerde bands worden door docent Ruud Borgers eruit gepikt tijdens 10-wekelijkse showcases van het Rock City Institute. Eens per kwartaal spelen die acts dan Altstadt Eindhoven plat tijdens de Rock City Afterparty. Ook ex-Rock City artiesten zullen knallen deze avond.

MOONSHINE LIZZARD
Een alternative aockband met een eigenzinnig geluid. Ze halen hun invloeden uit elke hoek van de Desert-Rock scene en Psychedelica. Ze zijn dynamisch , donker en meeslepend. De melancholische vocalen gecombineerd met de intense en riff georiënteerde instrumentatie zorgen voor een unieke sound. Live nemen ze je mee in een rollercoaster die je een tijd bij zal blijven.

DOOM FLOWER & THE FAKE AMBASSADOR
Deze jonge band uit Eindhoven laat zich graag laten beïnvloeden door de ruige psychedelische ’60 & 70’s en hedendaagse indie. Met andere woorden: langharig tuig van de ‘highste riggel’.

CHRIS DE MEZA
info volgt

SURPRISE ACT

HOE KOMT ROCK CITY AFTERPARTY TOT STAND?

Op het Rock City Institute wordt keihard gewerkt. Met een BANG en een ‘right in your face’ BOOM verrichten de leerlingen van het Summa College flinke arbeid. Zo leren de artiesten in spe omgaan met de strenge, lang niet zo harmonieuze, music business. En, ze worden er rete goed van!

Iedere 10 weken worden op het RCI bands gevormd. Van singer-song naar punk en van folk tot aan hardcore, tijdens showcases worden de formaties beoordeeld op eigen repertoire. Daar volgt o.l.v. Ruud Borgers een selectie op. Het moge duidelijk zijn dat deze uitverkorenen met eigen werk en knallende covers het podium van Altstadt betreden. Bijgestaan door ex-leerlingen van het enige echte Rock City Institute belooft dit heel wat.