fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen

09jun2024

Jan Akkerman & Band

Buy tickets

Start 16:00 uur • Door: 24,- • Presale: 24,- Buy tickets

My Focus

In zijn nieuwe programma My Focus ligt de focus op… jawel: FOCUS!
Dat was dé symfonische rockgroep die als één van de eerste Nederlandse bands internationaal voet aan de grond kreeg. Ga met Jan Akkerman en zijn strakke band mee terug in de tijd met hits als Hocus Pocus, Sylvia, House of the King en Tommy. Ook de ‘classics’ uit Jans solo-repertoire zullen niet ontbreken. Denk aan  Streetwalker, Crackers, Pietons en Tommy’s Anniversary.


Zaal open: 14.30 uur
Start show: 16.00 uur
Einde concert: ±17.30 uur

Belangrijk: dit is een sta-concert.
Er staan een aantal barkrukken in de zaal om op te zitten, maar geen geplaceerde stoelen.
Rolstoelen kunnen uiteraard naar binnen. We raden in dat geval aan op tijd te komen om links, aan het podium, zitting te nemen.

Jan Akkerman & Band

Jan Akkerman (geb. 1946) is al bijna 60 jaar één van de allergrootste gitaristen die Nederland ooit voortgebracht heeft. Hij brak door als gitarist van Focus, had grote successen met Brainbox en speelde met de grote der aarden zoals B.B. King en Charlie Byrd.

Akkerman is eigenlijk een echte alleskunner en door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige gitarist: van blues tot ingewikkelde progrock tot verfijnende jazz of scheurende solo’s. Jan bleek enorm invloedrijk en een grote inspirator voor andere gitaristen, waaronder Brian May (Queen) en Peter Banks (Yes).

In zijn band dit concert tref je de bekende namen:
Coen Molenaar – keys
Marijn van den Berg – drums
David de Marez Oyens – bas