fbpx
Close menu
do
01
jan
-
Buy tickets
Laden Evenementen
Jan Akkerman 75 jaar

02nov2019

Jan Akkerman

Buy tickets

Start 21:00 uur • Door: 18,- • Presale: 16,50 (incl) Buy tickets

na 8 jaar een nieuw album!

Na 8 jaar komt er eindelijk weer een studio-album van een de beste gitaristen van de wereld. Jan Akkerman brengt de plaat uit op Mascot/Provogue en start in oktober zijn Close Beauty tour. Daar willen we natuurlijk bij zijn!

Over zijn nieuwe album zegt Jan het volgende: “Ik heb altijd kunnen zeggen dat geen twee albums van mij hetzelfde klinken. Altijd wil ik dingen blijven ontdekken. Toots Thielemans zei ooit tegen mij: jouw timing, dat is jouw handtekening, jouw autogram. Voor ‘Close Beauty’ geldt precies hetzelfde. Als je te dicht op de koe staat, zie je ook niet dat het een koe is.”

Jan Akkerman

Concerten van Jan Akkerman zijn nooit hetzelfde. Ze zijn fris en onvoorspelbaar. Als authentieke improvisator laat Akkerman zien waartoe hij in staat is. Hij deelt op het podium zijn passie voor de gitaar met vaste bandleden Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums). Maar bovenal deelt hij zijn passie met het publiek. Verwacht een hele hete avond in Altstadt Eindhoven.

Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Platenmaatschappij Red Bullet bracht in juli 2018 The Complete Jan Akkerman uit. Dat betekende een 26 cd tellende oeuvrebox! Al zijn soloalbums, zijn belangrijkste liveplaten, zijn werk van Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox en Focus én een cd vol met nooit eerder uitgebracht materiaal leverde nodige kilo’s Compact Disc op.